Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Til Døden Os Skiller

28. september 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Til Døden Os Skiller billede

Et styks inkarneret ordensmagt iklædt steward uniform, med voldelig hjemmegående kone. Også 2 fysisk kort for hovedet mekanikere, danner omdrejningspunkt i denne sorthumoristiske komedie.

Jan (Lars Brygmann) er en ganske almindelig regelrytter, der har fundet sin plads ombord på færgeoverfarten til Sverige. Her bestyrer han færgens gourmet restaurant med stor kærlighed til reglementet, at det oftest er til scene for gæsterne.
Derhjemme venter den ikke så almindelige Bente (Sidse Babett Knudsen), med tørre tæsk, og den noget underdanige Jan, må møde op på sin arbejdsplads med blå mærke. Det bliver et voksende problem, at Jan skal dække over sin kones nonverbale skærmydsler, han bliver mere og mere vanskelig overfor kunderne.
Det går pludselig op for Jans chef Erik (Søren Pilmark), hvordan tingene hænger sammen, og tvinger en temmelig modvillig Jan i terapi.
Ved en fejltagelse bliver jan lukket ind i en terapigruppe for mænd der banker deres koner. I en lille tæt sluttet kreds, Jan og to automekanikere Rudy (Nikolaj Kopernikus) og Alf (Rasmus Bjerg). Flov over sin egen historie efterligner han de andres, og opretholder facaden. De tre danner hurtigt et umage venskab.
Jan har fået en Elizabeth Arden ”eight hour” creme med hjem, som skulle kunne dulme smerten fra de blå mærker, men Bente tror at han har en affære, og mange flere og alvorlige mærker sættes.
Nu er dråben noget, og Jans job hænger også i en tynd tråd.
Han rådfører sig med sine to nye venner, og bilder dem ind at Bente er ham utro. Det er lige et job for dem, og det er hurtigt klaret kan de forsikre, for der er biler der skal sprøjte lakeres inden ugen er omme...

Paprika Steen´s sortsatiriske komedie, der både vækker mindelser fra finske Kaurismäki, ”Adams Æbler”, med et veloplagt kuld af skuespillere. En forrygende Lars Brygmann, og Sidse Babett Knudsen. Rasmus Bjerg (kendt for P.I.S., Dolph & Wulff) yder en knap så overbevisende præstation
Imponerende er det at Paprika Steen kan instruere denne film, samtidig medvirke i teaterforestillinger, desuden hendes hovedrolle i Bornedals ”Vikaren”. Men også manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen, hans store spændevidde, og voldsomme beundringsværdige bagkatalog siden 1996. De har sammen bidraget til endnu en seværdig dansk film.

Titel: Til Døden Os Skiller
Original Titel: Til Døden Os Skiller
Premieredato: 28. september 2007
Instruktør: Paprika Steen
Skuespillere: Lars Brygmann, Sidse Babett Knudsen, Nicolaj Kopernikus, Rasmus Bjerg, Søren Pilmark
Spilletid: 100 min.
Selskab: Nordisk Film/TV2/2007
Genre: Humor
Link: http://www.tildodenosskiller.dk/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...