Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Dronninggambit
Dronninggambit billede

Far Til Fire & V...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Top Dog.

5. april 2015 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Top Dog. billede

Top Dog handler om Hooligan lederen Billy Evans, der pludselig ser sig selv involveret I mere, end han har bedt om. Engelsk drama om kriminalitet, bander og fodbold. Solidt instrueret af Martin Kemp der også stod bag den spændende Green Street.

Billy Evans er tidligere Bad Boy, og lever nu et liv med succes og respekt fra sin kone, virksomhed og det kvarter han bor i. Da han støder ind i gangsterbossen Mickey, i et opgør om nogle beskyttelses penge, vendes hans liv endnu engang rundt, og snart starter et opgør, hvis udfald vil finde den rigtige leder af kvarteret. Den rigtige Top Dog.

Der bliver lavet en del ligegyldige gangster dramaer om folk der kommer ud, hvor de ikke kan bunde, og derfor må tage sagen i egen hånd, og løse de opstillede problemer på bedst mulig måde. De fleste film i denne genre er ligegyldige, og lavet uden megen indlevelse og originalitet. Dette er ikke tilfældet med Top Dog. Her har instruktøren Martin Kemp formået at bringe historien om Billy Evans frem i lyset på en nærværende og nærmest klaustrofobisk facon. Altid nærværende og lige i ansigtet, ikke mindst i de mange ret voldsomme action scener, der selvom de er filmiske, og på den måde overdrevne, stadigvæk har et gram af realisme i sig. Dette gør Top Dog til en intens og vedholdende filmoplevelse fra første til sidste frame.

Skuespillet er fremragende og Leo Gregory er god, troværdig og farlig som Billy Evans, der er helt derude hvor han ikke kan bunde. Ligeledes spiller Ricci Harnett også fejlfrit i rollen som gangsteren Micky, som Billy får store udfordringer med.

Dougie Brimson har skrevet Top Dog. Dougie Brimson er nok mest kendt for sine historier om Green Street, som Martin Kemp også har instrueret.

Martin Kemp formår at få Top Dog til at handle om meget mere end fodbold, Hooligans og gade kampe, selvom disse 3 ting naturligvis spiller en stor faktor i historiens kerne.

Er man til film om hooligans og gangster miljøer i England er Top Dog bestemt noget for dig, og har man set Green Street bør man ikke snyde sig selv for Top Dog.

Ekstramateriale.

Det er muligt at hører kommentarspor med både manuskriptforfatter og instruktør og filmens producer Jonathan Scott. Der ud over er det også muligt at se slettede scener, filmens trailer, trailershow for andre AWE udgivelser, og forskellige små programme om tilblivelsen af Top Dog. Alt i alt et spændene kig ind i produktionen.

Top Dog er flot overført til DVD i sit oprindelige widescreen format, og lyden kan nydes i Engelsk Dolby Digital 2.0 og 5.1.

Det er muligt at se Top Dog med Danske, Norske, Finske og Svenske undertekster.

Top Dog er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Top Dog.
Original Titel: Top Dog.
Premieredato: 5. april 2015
Instruktør: Martin Kemp
Skuespillere: Leo Gregory, Danielle Brent, Lorraine Stanley, Geroge Russo, Vincent Regan.
Spilletid: 92 min.
Selskab: 2014
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Emma
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The DigKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...