Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Top Gun Special Edition

16. marts 2005 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Top Gun Special Edition billede

En af firsernes store blockbustere og Tom Cruises gennembrudsfilm genudgivet på dvd.

Top Gun er en af de film der på forhånd har scoret nogle stjerner på nostalgikontoen. Den er utvivlsomt en af 1980’ernes helt store drengerøvsfilm, selv om der også er rigeligt at komme efter for pigerne. Filmen er trods alt Tom Cruises store gennembrud og byder på både romantik og action i stor stil. Plottet er naturligvis forudsigeligt og uden det store indhold, men ikke desto mindre byder filmen på nogle af de flottest filmede flyscener nogensinde og selvfølgelig nogle af Hollywoods helt store stjerner inden de blev kendte.

Maverick er en ung pilot, der altid er på kant med autoriteterne. Dog får han sammen med sin navigatør og bedste ven Goose chancen for at komme på Top Gun skolen. Her mødes de bedste af de bedste for at konkurrere i flykamp, og den pilot og navigatør, der får flest point løber af med æren og det eftertragtede trofæ. Maverick har dog ikke kun sit blakkede ry at kæmpe med; hans far var også pilot. Faderen blev dræbt, men havde dog et skidt omdømme, der er smittet af på den unge søn, der må kæmpe med sin fortid hele tiden. På Top Gun skolen går der ikke længe før Maverick får sig en fjende i en anden pilot, Iceman – de to er skolens bedste og flyver side om side i jagten på trofæet. Alt imens de unge piloter kæmper mod hinanden i luften, finder Maverick kærligheden i form af flyspecialisten Charlie, der er en civilist, der skal undervise piloterne i fjendtlig fly og undvigemanøvrer. Filmen byder både på tragedie og spænding, ikke mindst er luftscenerne fremragende filmet, og såvel skuespil som indhold er perfekt i den tidsmæssige sammenhæng.

Top Gun blev en af alle tiders mest succesfulde film. Den var den mest seete film i 1986 og indspillede hele 344 millioner dollars på verdensplan. Ligeledes solgte soundtracket også godt, og hittet ”Take My Breath Away” var et af de først eksempler på at en sang der er med til at promovere en film. Siden har vi jo set hvordan Titanic med fordel havde Celine Dion til at synge titelsangen. Desuden steg salget af Ray Ban ”Aviator” solbriller med 40 %, og det amerikanske flyvevåben fik en mærkbar tilgang af nye rekrutter. Filmen er naturligvis også lavet med støtte fra den amerikanske hær, der stillede både fly, piloter og hangarskib til rådighed. Et af kravene fra hæren har til alle tider været, at skulle en film have lov til at låne hærens udstyr – og dermed spare rigtig mange penge, skulle filmen være 1. Autentisk 2. Den skal være god smag og 3. Hæren skal på den ene eller den anden måde kunne få noget ud af det. Top Gun er dog heller ikke kritisk overfor krig, militæret eller andet, lige som krig heller ikke er et specielt stort aspekt af filmen. Det er heller ikke det den vil – og det er fint. Det, der gør filmen værd at se er især rivaliseringen mellem Maverick og Iceman og så selvfølgelig den gode historie der bliver fortalt. Desuden er der jo mulighed for at se både en ung Tom Cruise, Meg Ryan og Val Kilmer.

Top Gun er en god film, hvis man ser den for det den er. Der er action og romantik som der skal være det. Naturligvis skal man også tage højde for at den er lavet i 1986 og derfor foregår dengang hvor det var helt i orden at være sur på russerne og hvor verden måske virkede mere ligetil, selv om det naturligvis er en simplificering. Skuespillet er som det skal være. Tom Cruise spiller rollen som Maverick så sammenbidt og rebelsk som det skal gøres og samtidig er Val Kilmer gennemført god som den kolde Iceman. Billederne er et kapitel for sig. Der er nogle fantastiske billeder af fly og flykamp i luften. Man monterede kameraer på F-14 fly og fik nogle fantastiske billeder, der er hele filmen værd.

I denne special edition er der virkelig gjort noget ud af ekstramaterialet.
Man får kommentarspor med Jerry Bruckheimer, Tony Scott og marine eksperter, 4 musikvideoer med blandt andet ”Take My Breath Away” og ”Danger Zone”. Desuden er der tvspots, trailers, og en dokumentar i 6 dele om tilblivelsen af filmen, Der er også fotogalleri, interview med Tom Cruise og bag kulliserne.
Der mangler slet ingenting, og der er i alle tilfælde til timevis foran fjernsynet.

Film såvel som ekstramateriale fortjener 5 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Top Gun Special Edition
Original Titel: Top Gun
Premieredato: 16. marts 2005
Instruktør: Tony Scott
Skuespillere: Tom Cruise, Val Kilmer, Meg Ryan, Kelly Mcgillis
Spilletid: 105 min.
Selskab: Paramount Pictures, 2005 (1986)
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...