Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Top Secret! (DVD)

13. november 2002 af Jesper Rosenberg Antonsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Top Secret! (DVD) billede

Yes – Top Secret! på DVD. Denne vanvittige komedie er nu tilgængelig på DVD, og det ville være synd og skam ikke at købe den – hvis man da kan lide komedier.

Den amerikanske rockstjerne Nick Rivers (Val Kilmer) er af nazisterne inviteret til Østtyskland for at optræde for de underholde den tyske ungdom. Det skal være et tegn på nazisternes velvilje overfor det nymodens, som optager ungdommen. Men nazisterne er selvfølgelig kun ude på en ting – at skabe noget positiv omtale. Faktisk er de fuldstændig ligeglade med Nick Rivers.

Men Nick skal man ikke være ligeglad med. Han får hurtigt sat Østtyskland på den anden ende – ikke mindst fordi han optræder helt uimponeret, og hurtigt kommer i kontakt med modstandsbevægelsen. Dette sker gennem Hillary Flammond (Lucy Gutteridge), som er indædt modstander – specielt fordi de har taget hendes far Dr, Paul Flammond (Michael Gough) til fange, så han kan lave en helt speciel maskine til dem.

Hillary render ind i sin gamle kæreste Nigel (Christopher Villiers). Sammen med ham planlægger Nick og Hillary en aktion der skal befri Dr. Paul Flammond.

Top Secret er en vanvittig morsom film – den er meget svær at give et resume af, da man ikke aner hvor man skal starte eller hvor man skal slutte – slet ikke når man ikke vil røbe alt for meget. Selve handlingen er en smule tynd, men den bliver udført med så meget humor og så mange gags at man tror det er løgn.

Der er masser af klassiske gags i denne film – jeg vil slet ikke begynde at nævne dem, men derimod opfordre på det kraftigste til selv at se filmen. Den er lavet af Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker. For fans vil det være unødvendigt at sige mere, men for dem der ikke lige synes navnene lyder bekendt vil jeg bare sige Højt At Flyve, Høj Pistolføring og Hot Shots. Så skulle stilen og genren og humoren vist være lagt på plads. Top Secret er fra 1984, og dermed blandt noget af det første de herrer lavede, men det bliver det bestemt ikke ringere af.

Hovedrollen spilles af Val Kilmer. Rollen er kun hans anden i karrieren, men det kan overhovedet ikke ses. Han spiller fremragende, og er helt med på de forskellige gags. Det må siges at være starten på en lang karriere, der blandt andet har ført roller i Top Gun, Heat og The Saint med sig.

Jeg vil ikke fortælle så meget mere om filmen – andet end at den hører til blandt mine personlige favoritter. Se den, og du vil sikkert give mig ret i, at det er en helt vildt skæg film.

DVD Ekstramateriale:

Det altoverskyggende ekstramateriale er kommentatorsporet med de 3 instruktører samt producerne. Det er en enestående chance for at få lidt baggrundshistorie om filmen, samt om de forskellige scener. Et kommentatorspor jeg fandt helt og aldeles fremragende.

Så har vi fraklippede scener – der er ikke så mange at vælge af, men dem der er lever helt op til filmen øvrige kvaliteter indenfor humoren, så hvorfor de ikke er med i filmen forstår man ikke.

Derudover er der den obligatoriske trailer for filmen samt storyboards.

Der er alt i alt 4 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment.

Titel: Top Secret!
Original Titel: Top Secret!
Premieredato: 13. november 2002
Instruktør: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
Skuespillere: Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Jeremy Kemp, Warren Clarke, Omar Sharif, Peter Cushing, Tristram Jellinek, Christopher Villiers, Billy J, Mitchell, Major Wiley
Spilletid: 88 min.
Selskab: Kingsmere Properties, Paramount Pictures, 1984
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...