Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Transformers – Dark of the Moon

8. december 2011 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Transformers – Dark of the Moon billede

Motoren kører i tomgang…

Man lugter hurtigt lunten når man læser synopsen på bagsiden af blu-ray udgivelsen af ”Transformers – Dark of the Moon” og ser, at ord som AUTOBOTS og DECEPTICONS alle har fået påhæftet et lille TM (Trade Mark) i enden. Det her er et vaskeægte big-business franchise af de helt store, hvor alt er copyrightet ned til mindste detalje. Der er uhyrlige summer af kontanter involveret, og skulle man driste sig til at bruge et navn eller en figur uden tilladelse, kan man roligt regne med, at en stævning i millionklassen vil dumpe ind af brevsprækken den nærmeste fremtid. Selvom mange rynker på næsen af den type film, skal man ikke glemme at filmene om ”Harry Potter”, Christopher Nolans ”Batman” film og Marvels superheltefilm alle tilhører hvert deres franchise, og at uden dem, ville biografturen eller hjemmebiffen være væsentlig kedeligere. Men desværre findes der også franchises, der trods masser af penge og storslåede publikumstal, aldrig rigtig formår at komme helt der op hvor kvalitet og økonomi mødes i en smuk sammensmeltning, der får anmeldere og publikum op af stolen. Og så er vi tilbage til ”Transformers” serien.

I ”Transformers – Dark of the Moon” bryder helvede endnu engang løs på jorden, da en mystisk hændelse fra fortiden pludselig dukker op igen. I tresserne styrte et Autobot rumskib ned på månen, og siden den dag har mennesket hemmeligholdt fartøjets eksistens og ikke mindst dets værdifulde last. Det viser sig at det nedstyrtede fartøj indeholder et våben, der kan vinde kampen mellem godt og ondt. Både de gode Autobots og de ondskabsfulde Decepticons vil naturligvis gøre alt for at få fingrene i det mystiske våben, og kapløbet om at komme først bliver skudt i gang.
Alt i mens prøver vores helt fra de forrige film Sam Witwicky (Shia LaBeouf) at balancere karriere, eller mangel deraf, familie og en ny kæreste. Der går dog ikke lang tid før Witwicky bliver nødt til at omprioritere og endnu engang kaste sig hovedkulds ud i en global redningsaktion, da krigen mellem robotterne endnu engang blusser op.

”Transformers – Dark of the Moon” har umiddelbart alle forudsætninger for at være et actionbrag af dimensioner. Flotte effekter, kendte skuespillere, Steven Spielberg som producent og en særdeles habil action instruktør ved roret. Men desværre går luften hurtigt af ballonen, og trods tempofyldt handling, så sniger kedsomheden sig langsomt ind på én. Historien sejler rundt uden egentlig retning og de mange plottråde bliver aldrig rigtig samlet. Filmens længde på over to en halv time! er simpelthen for meget af det gode, og man får ganske enkelt nok efter de første to timer. Havde man dog bare droppet de små sidehistorier, og i stedet koncentreret sig om den egentlige hovedhistorie om kampen med godt og ondt, kunne man være endt med et slutresultat der lå langt over gennemsnittet.

Når det så er sagt, så er ”Transformers – Dark of the Moon” en sublim visuel oplevelse, der imponerer med et sansebombardement af det helt store. Effekterne er bjergtagende og man forbløffes over hvordan effektfolkene har kunnet lave så realistiske scenarier. I et af filmens klimakser kæmper vores helte med en robot inde i et højhus, der er knækket sammen på midten og på vej til at vælte til siden. Scenen fik undertegnede til at tabe øjne og mund af ren og skær beundring, og det er scener som førnævnte, der redder filmen fra det totale flop.

”Transformers – Dark of the Moon” er ikke en god film. Men den har dog en imponerende visual side, der alene gør den seværdig. Det er så forbandet flot klaret af effektfolkene, og jeg må indrømme at jeg får en lille smule koldsved på ryggen når robotterne transformere sig om til deres respektive størrelser. ”Transformers – Dark of the Moon” er med andre ord en film, der skal ses alene for effekternes skyld og intet andet.

Billede & Lyd
I og med at ”Transformers – Dark of the Moon” omtrent har kostet det det samme at producere som bruttonationalproduktet for et mellemstort land, var forventningerne til den tekniske del af blu-ray udgivelsen skruet helt op.
Forventningerne bliver da også i den grad indfriet, og man mærker allerede i filmens første sekunder at billed- og lydkvaliteten er i den absolutte topklasse. Det store 2.40:1 billede står knivskarpt og stråler farvemættet ud af skærmen. Billedet har samtidig den helt rigtige film-tekstur, der lige giver det sidste finish på en uovertruffen billedoplevelse. Lydsporet er ligeledes fantastisk, og jeg mindes ikke at have hørt noget lignende i meget lang tid. Detaljegraden er enorm og man mærker virkelig hvor meget blu-ray formatet kan trække. ”Transformers – Dark of the Moon” er som skabt til hjemmebiffen, og har man udstyret til det, så har man en stor oplevelse i vente.
6 store on-z stjerner til billede og lyd.

Der er desværre intet bonusmateriale på blu-ray udgivelsen af “Transformers – Dark of the Moon”

Filmen er venligst stillet til rådighed af Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Transformers – Dark of the Moon
Original Titel: Transformers – Dark of the Moon
Premieredato: 6. december 2011
Instruktør: Michael Bay
Skuespillere: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Patrick Dempsey, Frances McDormand, John Turturro, Tyrese Gibson, Josh Duhamel, John Malkovich, Kevin Dunn, Julie White
Spilletid: 154 min.
Selskab: Paramount Pictures 2011/Paramount Home Entertainment 2011
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...