Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sommerdahl
Sommerdahl billede

Livskloge Lisbet
Picture Of Lies


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tristram Shandy

21. februar 2007 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Tristram Shandy billede

Kom bag kulisserne, når der er gang i gardinerne...

Med “Tristram Shandy” befinder vi os i spøg-og-skæmt-afdelingen. Vi får faktisk to historier i en... Vi følger filmholdets prøvelser under optagelserne til den adapterede udgave af Tristram Shandy, hvor Steve Coogan (Jorden Rundt På 80 Dage, 24 Hour Party People) har den altoverskyggende rolle. Dels som sig selv og dels som Tristram. Filmen blev også kendt som “A Cock And Bull Story”, bedst oversat til en lemfældig røverhistorie, for det er britisk satire når den er allersortest. Faktisk er det ganske umuligt at forestille sig andre end briter til at være hjerne bag dette stykke totalteater.

Egentlig får vi ikke specielt meget at vide om Tristram Shandy som person. Faktisk er det små skridt på stedet, angående hans fødsel, navngivning og den berømte scene med en lille dreng der tisser ud af vinduet, hvorefter vinduet klapper ned over hans ædle dele, da hasperne er fjernet. Dog er det livet bag kulisserne som er de sjove... Specielt modspillet som Steve Coogan får fra Rob Brydon, som forsøger at spejle sig selv som ligeværdig stjerne i forhold til Steve. Tilmed går rygterne om at Gillian Andersen fra X-files skal spille med i filmen, hvilket gør Rob helt balstyrisk. Steves kone dukker op på settet og sætter han til at passe deres lille ny, mens han selv kæmper med at forholde sig til de primitive midler filmen er budgetteret med. Scenen hvor han hejses ned i en model af en livmoder, går nok over i historien. Tilmed diskuteres der film på livet løs. Kan deres kampscener måle sig med Cold Mountain, og er Nicole Kidman i virkeligheden gammel og kedelig? En sammenhæng som er utrolig svær at gengive, men det er altså nogle af englændernes sjoveste folk som er mødt op til at medvirke i Tristram Shandy. Naomie Harris fra Pirates Of The Caribbean 2, Jeremy Northam fra Gosford Park, Shirley Henderson fra Wilbur Begår Selvmord, Stephen Fry fra V For Vendetta og Mark Williams fra Harry Potter-filmene, blot for at nævne et par stykker. Derfor skal man næsten se resultatet, for at kunne være med i dette potentielle fænomen, som har fået stor opmærksomhed overalt – måske lige bortset fra Danmark. Men nu er turen kommet!

Det er Michael Winterbottom (Vejen Til Guantanamo) som høster kreditten for dette værk, og mon ikke det er kemien mellem ham og Steve Coogan fra 24 Hour Party People, som har gjort at de to nu igen kan smage succesen i samme projekt? I hvert fald, så virker det fint på mig med en gang “blandingsdokumentar”, for det er egentlig sådan Tristram Shandy virker – uden i realiteten at være det.

Jeg er forholdsvis begejstret, selvom denne film ikke hører til blandt de genrer jeg normalt bifalder mest. Men tjek det ud selv, når chancen byder sig. Sikkert en film som skilder vandene, enten er man med eller mod...

Filmen har kun sin egen trailer med som ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Tristram Shandy
Original Titel: Tristram Shandy
Premieredato: 27. februar 2007
Instruktør: Michael Winterbottom
Skuespillere: Steve Coogan, Rob Brydon, Shirley Henderson, Jeremy Northam, Ian Hart, Naomie Harris
Spilletid: 94 min.
Selskab: Picturehouse/Newmarket, Revolution Films Production, 2005
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Thyland
Jægerne - Sæson ...
The Letter Room
Pray, Obey, Kill...
Resten af livet ...
The Twilight Zon...
Wonder Woman 198...
Q: Into the Stor...
News of the Worl...
Collective (HBO ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...