Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Trouble With The Curve

9. april 2013 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Trouble With The Curve billede

Clinten kan endnu...

Han havde egentlig udmeldt at det var slut med skuespillet og at hans tilknytning til det medie han har domineret i noget nær en menneskealder, ville blive bag kameraet. Manden der har bedt skurke om at ”make my day” har dog brudt med sin udtalelse. Født på den sidste dag i maj tilbage i 1930, så har Clint Eastwood da efterhånden reddet sig en alder, hvor fysikken kan være noget udfordrende. Og det kan i hvert fald opleves i den rolle han spiller i Trouble With The Curve.

Vi ser Eastwood stående i færd med at lade vandet, mens han skælder lidt ud på den lille djævel mellem benene som ikke lige frem lader processen ske i al hast. Det kniber også lidt med balancen, og synet er heller ikke hvad det har været. Tilmed er det der interweb eller hvad det hedder, heller ikke lige sagen. Og så lader det til at carporten er krympet i vask, for kunsten at få bilen derfra uden buler, er heller ikke så ligetil. Navnet er her Gus Lobel, anerkendt baseball-scout (talentspejder), på jagt efter de største talenter inden for netop den sportsgren. Men som nævnt, alderen trykker. Og med en kontrakt der udløber inden for få måneder, er det ikke svært at forestille sig at et generationsskifte er op over.

Gus' gode ven i branchen, Pete (John Goodman – The Big Lebowski, Argo, Flight), beder derfor Gus' datter Mickey (Amy Adams – Junebug, The Fighter, The Master) om at assistere ham på jobbet. Gus og Mickey har ikke ligefrem det mest kærlige far/datter forhold, og Mickey har egentlig rigeligt at se til, da hun netop er blevet medejer af et advokatfirma. Hun indvilliger dog i at give sin far en chance, selvom han bestemt ikke bryder sig om at have sin datter med på slæb. Det giver en del forviklinger, ikke mindst da en ung konkurrerende scout (i form af Justin Timberlake) dukker op, og holder øje med de samme talenter som Gus og Mickey.

Du bliver ikke indlagt til en sportsfilm, for baseball-scenariet bliver kun brugt som platform for fortællingen om den aldrende Gus. Sporten fungerer ganske fint som det grundlag for at Gus og hans datter kan komme i mere varig kontakt med hinanden end hidtil. Trouble With The Curve handler om de udfordringer og påvirkninger man bliver budt og ikke mindst hvordan man som individ håndterer dem. Trouble With The Curve er fuld af herlig dialog, hjertevarme, humor og drama. Sådan en film man bliver rigtig glad i låget af.

Og så skal du virkelig glæde dig til en fantastisk scene hvor en flok aldrende scouts, inklusiv Gus Lobel, sidder på et værtshus og diskuterer hvorvidt Ice Cube er en større skuespiller end Robert De Niro. Det griber om sig, og man kan ikke lade være med at tænke om musikere transformeret til skuespillere er meget andet end selvforherligelse. Kontrasten er der jo også i Timberlake/Eastwood samspillet.

Clint Eastwood skal have tak for at have givet skuespillet endnu en omgang. Han er som skabt til rollen som den mavesure Gus. Man kan måske på flere områder genkende rollen fra Gran Torino (stay out of my lawn!). Her har han dog bare ikke hverken næver eller skydevåben i nærheden, så modstand og pleje af ens eget ego, må klares verbalt. Og det er morbidt og sammenbidt i Clints tilfælde! Mon ikke der er Robert Lorenz som har lokket Clinten til at stille sig foran kameraet igen? Sikkert som en hjælpende hånd til denne Lorenz' instruktørdebut, og som tak for godt samarbejde gennem 20 år, hvor Lorenz har været producer for Clint Eastwood på film som Million Dollar Baby, Flags Of Our Father, Letters From Iwo Jima og Mystic River. Hør mere om dette i ekstra materialet, hvor du også kan få mere at vide om Amy Adams og Justin Timberlakes forhold til deres karakterer i filmen, og hvilke sammenligninger de ser fra rollen til deres egen personlighed.

Selvom flere medier pegede på at Trouble With The Curve ville blande sig i Oscar-ræset, så endte den jo uden nomineringer. Men der er rigtig nok masser af potentiale i denne film, selvom denne sginatur nok ikke lige forbinder den med klassiske Academy-dyder. Men at være et behageligt indspark til krop, sjæl og hjerne, opfylder den til fulde.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Trouble With The Curve
Original Titel: Trouble With The Curve
Premieredato: 26. marts 2013
Instruktør: Robert Lorenz
Skuespillere: Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake, Matthew Lilliard, John Goodman, Robert Patrick
Spilletid: 111 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, Malpaso Productions, 2012
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...