Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Twin Peaks The Second Season Part Two Of Two

4. maj 2007 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Twin Peaks The Second Season Part Two Of Two billede

Endelig kom den i handlen. Mere er der ikke at sige...

Hvordan kommer man videre med en tv-serie hvis omdrejningspunkt er opklaret? Ja, for alle som har set første del af sæson 2 er jo klar over hvem der dræbte Laura Palmer... Tjo, nu var det jo så bare det at ikke alt så ud til at ånde fred og idyl i Twin Peaks, da vi forlod den sidst.

Ånden Bob som besatte Leland Palmer er stadig et sted derude, til skræk og advarsel. Men en større skræk har bredt sig på den lokale politistation. Dale Cooper er som bekendt suspenderet fra FBI, men midlertidig ansat som partner hos Harry og co. Og netop Coopers tilstedeværelse har tiltrukket en gammel kollega – Windom Earle. Han har absolut ikke rent mel i posen, og begynder snart at terrorisere lokalsamfundet via bortførelser og deraf mord. Alt sammen strikket sammen i et makabert skakspil som Cooper må tage del i for at redde flest mulige. Windom Earle har nemlig gammel gæld at gøre op med Cooper, og det sætter Coopers evner på en alvorlig prøve. Samtidig bliver de to parter bekendt med en verden i et andet plan, kaldet The Black Lodge. En verden fuld af ondskab og magt... En farlig cocktail, især hvis Windom Earle får adgang dertil først!

Dog skal man slet ikke tro at de øvrige beboere er faldet til ro. Big Ed kæmper for sin kærlighed til Norma, hvilket gør Hank jaloux. Nadine lider stadig af efterdønningerne fra sin overdosis, hvilket har givet hende en slags superkræfter som hun bedst udnytter i sin nye fritidsbeskæftigelse: brydning. Hos Catherine er der skummelt besøg fra Andrew Packard, hvilket forfærder Josie som bliver uligevægtig. Thomas Eckhardt har også meldt sin ankomst, og med sig har han en mystisk æske som kræver logisk sans at åbne. Indholdet er ganske skæbnesvangert.

Hos Ben Horne er den helt gal. Han har lukket sig inde i sin egen lille verden i troen om at han er selveste General Lee fra den amerikanske borgerkrig, og alle omkring ham må hjælpe med dialog og udklædning for ikke at gøre galt værre. Bobby Briggs er startet som hans højre hånd i håb om at blive rig, men Ben skifter stil og er nu blevet miljøbevidst frem for pengegrisk. Audrey Horne må passe forretningen så godt som hun nu magter, mens far er gak gak. Hun får dog et tiltrængt pusterum da John Wheeler dukker op og vinder hendes hjerte. James Marshall driver nu rundt hos Evelyn som han hjælper med at få istandsat en bil. Dog har Evelyn og hendes bror (som slet ikke er hendes bror) skumle planer med den operation.

Donna har mistanke om at hendes mor skjuler noget essentielt for hende, da hun fra tid til anden mødes med Ben. Petes skarpe hjerne bruges til at hjælpe Cooper med skakspillet. Lucy skal vælge far til sit barn mellem Dick Tremayne og den klodsede Andy – de to herrer har i øvrigt nok at gøre, da lille Nicky mistænkes for at være djævelen selv. Leo rejser sig på makaber vis fra rullestolen og forsøger at slå Shelly ihjel, hvilket mislykkes. Han flygter såret ud i skoven, hvor Windom Earle venter...

Major Briggs vender tilbage fra sin mystiske forsvinden, men denne gang med nogle mærkværdige tegn på halsen. Kævlekvinden Margaret genkender tegnene, da hun selv har noget tilsvarende på sit højre ben. Tegnene kombineret viser sig at symbolisere indgangen til den dunkle Uglegrotte, hvor der gøres et afgørende fund.

Et par skønne kvinder gør tilmed sin entre, Annie Blackburn, Normas søster, gør et stort indtryk på Cooper, ligesom Shelly betager Gordon Cole så meget at han kan høre hendes stemme klart og tydeligt, uden sit ellers uundværlige høreapparat. Lana Turner beskyldes for at hun med sin tiltrækningskraft har slået borgmesterens bror Dougie ihjel. Det går dog ikke værre end at borgmesteren forelsker sig i Lana efterfølgende. Endelig møder Jean Renault livets ende i et voldsomt opgør. Og så ryger Sheriff Truman på flasken i ren destruktivitet. Og ja, så vrimler det jo stadig med kæmper og dværge i de mørke skove...

Sådan kunne man blive ved. Det er stadig nok at tage fat på i Twin Peaks. Den guddommelige serie som stadig skaber røre, og har fans overalt på kloden. Den ledsagende musik og de betagende billeder ledsager humoren og mystikken på fabelagtig vis. Nye ansigter i denne omgang er Kenneth Welsh (The Day After Tomorrow) som Windom Earle, Billy Zane (Titanic) som John Wheeler og Heather Graham (From Hell og Austin Powers) som Annie Blackburn, men det er stadig det gamle slæng som rigtig trækker læsset. Udødelige figurer blev skabt og står stadig ved magt, nærmest urokkelige.

Som ekstra materiale finder man en række intros fra Kævlekvinden samt en række små interviews med seriens forskellige instruktører. Men sjovest er det dog at se interviews med de medvirkende fra dengang. Hold da op der er nogle som er blevet gråhårede, men de ligner stadig sig selv og kan pga. seriens kultstatus stadig ikke gå i fred på gaden, her 16 år efter...

Her er tale om et fænomen, som du ikke må snyde dig selv for. Glem alt om det nymodens bras der er fremme for tiden. Twin Peaks er en tidløs klassiker, som ikke levner andre serier nogen chancer som kronen på kronernes værk!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Twin Peaks The Second Season Part Two Of Two
Original Titel: Twin Peaks The Second Season Part Two Of Two
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: David Lynch
Skuespillere: Kyle Maclachlan, Piper Laurie, Michael Ontkean, Jack Nance, Richard Beymer, Dana Ashbrook, Eric Da Re, Harry Goaz, Heather Graham, Billy Zane, Kenneth Welsh, Mädchen Amick, Joan Chen m.fl
Spilletid: 495 min.
Selskab: Paramount, CBS, 1991
Genre: Krimi

banner
Overskrift Højre Block
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The Defeated
After We CollidedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...