Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

TYSKEFILMDAGE april 2023

22. april 2023 af Steen Balle

0 stjerner Skriv en kommentar KØB SPILLET HER

TYSKEFILMDAGE april 2023 billede

Igen i år har vi i slutningen fra 23. - 26. april 2023 fået mulighed for at se de nyeste og bedste tyske film i København, Aarhus og Odense. Det er den tyske ambassade som sammen med bl.a. Goethe-Instituttet er ved til at arrangere og finansiere disse film for et dansk publikum. Enkelte med danske undertekster og ellers engelske.

Vi får heldigvis mulighed for at se en interessant dokumentarfilm om den godt 60-årige kunstner Daniel Richter, som anses for en af Tysklands mest interessante nulevende kunstmaler. Det er Pepe Danquart, der har fået adgang til hans atelier – så vi kan se hans storbysdramaer og det tyske bz-liv, men også mere foruroligende fortællinger – og vi kan mindes hans store udstilling på Louisiana i 2016. Det er måske derfor den danske kunstner Tal R også medvirker i filmen.

Vi får også mulighed for at se Emily Atefs film: En dag vil vi fortælle hinanden alt - hvor vi er tilbage i året 1990, hvor Maria og Johannes lever i fred og idyl på familiens bondegårdsloft i det gamle DDR – og hvad sker der, når den ene begynder at forstå den russiske forfatter Dostojevski bedre, ved at kigge ud af vinduesloftet og se de gyldne marker?

Der er syv nye film – hvor vi også kommer ind under huden på en tysk rapper med kurdisk baggrund, der er flygtet fra Iran i midten af 80´erne – som drømmer om rigdom og berømmelse – men også glider ud i småkriminalitet. Og via et fængselsophold i Syrien – bliver han overflyttet til et tysk fængsel – med helt nye tanker.

God fornøjelse i den tyske biograf!!

Titel: Tyske filmdage
Original Titel: Tyske filmdage
Premieredato: 22. april 2023
Genre: Dokumentar , Drama


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...