Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

U2/ZOO-TV - Live From Sydney

6. oktober 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

U2/ZOO-TV - Live From Sydney billede

Det politiske rockband U2 har skabt et storslået værk med denne live reportage fra Sydney, Australien på deres Zoo-Tv tour.

Det er lige på og hårdt, og dvd´en åbner med livekoncerten, hvor det karakteristiske sceneshow, og den langsomme optakt med inden koncerten med storskærme, fyldt med symbolisme og politiske propaganda, statuere hvad der venter det ellevilde publikum. Så pludselig træder Bono, frem, forsangeren, og sparker sig ind i indledningsnummeret ”Zoo Station”. Derefter den ganske rå og eksperimenterende ”The Fly”, der vidste et daværende band, ved udgivelsen tilbage i 90´erne, som stadig værende fornyende, og ikke lefle for deres egen U2-lyd. Og så et lille satirisk tv-show, som intro til ”Even Better Than The Real Thing”. Derefter fra samme album den skæve poptråd i ”Mysterious Ways” i en klækkende funky version, med The Edge (guitarist) på kanten.
”One”, der var albummets store pophit, hvor instrumenteringen virker en anelse for flad, Bono stemme er ganske sublim. En lille sag ”Unchained Melody”, og derefter ”Until The End Of The World”, hvor Bono kaster sig ud i publikumsmasserne.
Et dyk ned i det gamle arkiv, og op dukker ”New Years Day”, og Edge finder igen en dejlig kant på guitaren. Så er der igen spring i kronologien med nummeret ”Numb” hvor Edge har vokalen.
Adam og Bono kommer glas slentrende ind, og ”The Angels Of Harlem” kan sætte sit kammerspil, hvor sevnen er rykket helt i på en ø, omgivet af et trofast skare på cirka 100.000. Næste nummer ”Stay” og derefter det gamle cover nummer af Lou Reed ”Satellite Of Love” i en lidt aparte duet, med Mr. Grunchy Reed på et blå flimrende storskærm. ”Dirty Day” der langsomt trimmer sig over den hårdtslående western noir ”Bullet The Blue Sky”, med brændende kors som baggrundstapet!
Den smukke ”Running To Stand Still” fra samme album, om den betændte narkoman, hvor det hele klinger ud i et religiøst pusterum....
Sergio Leone´s dekadente musikpusher Ennio Morricone, præger indledningen på ”Where The Streets Have No Name”, med røgslør træder nummeret frem med det godstogs aktive trommehype.
”Pride” fra ”The Unforegettable Fire” og en Martin Luther King på storskærmen. Derefter numrene ”Daddy´s Gonna Pay For Your Crashed Car” med Bono som ny interessant figur, efterfulgt af ”Lemon”, den bittersøde ”With Or Without You”, ”Love Is Blindness” for som afslutning på dette bombardement af en koncert, både billedligt og musikalsk med ”Can´t Help Falling In Love” (et gammelt Elvis Presley nummer).

U2 er et legendarisk rockband og live band, der virkelig formår at ramme den gode lyd på alle deres koncerter, det er sjældent særligt eksperimenterende og jamsessions forekommer yderst sjældent. Til gengæld er der mange trofaste fans med indfriede forventninger. U2 er storpumpende på de politiske minefelter, og er også blevet en anelse selvhøjtidelige og religiøse efter min smag. Musikken er særdeles fremragende, men når man spiller på brændende kors, mobil numre til nødhjælpslinier bliver det noget anstrengt og frelst.
God lækker grafik forefindes i menuområdet.
En særdeles god dvd, med mange aspekter.


DVDen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Music Danmark.

Titel: U2/ZOO-TV - Live From Sydney
Original Titel: U2/ZOO-TV - Live From Sydney
Premieredato: 18. september 2006
Genre: Action
Link: http://www.u2.com


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...