Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Unbroken

16. juni 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Unbroken billede

Fantastisk historie ender som en ordinær fortælling.

Den sandfærdige historie om OL-løberen og 2. verdenskrigssoldat Louis Zamperini er så fantastisk, at man tror, det er purre opspind. Fra kummerlige kår bliver den italienske uvorne knægt Zamperini succesfuld amerikansk OL-løber, men da verdenskrigen bryder ud, sendes den unge mand i krig for sit USA i 1943.

Men hans bombeflyver skydes ned over Japan – og Zamperini ender i fjendske farvande. Her overlever han i 47 dage på åbnet hav, kun for at blive taget til fange af de japanske modstandere, hvor han bliver tortureret og pint til krigens ophør.

Zamperini er en af de heltehistorier, der kan samle en nation, og som Hollywood elsker. Det er derfor ikke underligt, at Angelina Jolie i sin anden tjans som instruktør har kastet sig over Zamperinis historie i ’Unbroken’.

Desværre forfalder Jolies til alt for nemme løsninger i den langtrukne film, der trods professionel hjælp fra de ellers skæve hoveder Ethan og Joel Coen, ender som en ordinær og konventionel fortælling om et fantastisk menneske. Det er en pæn og nydelig film uden for mange dikkedarer, der skal appellere til en bred publikumsgruppe, og derfor ikke tør at tage for kontroversielle valg.
Værst går det ud over karakteren Zamperini, der trods en mandfolkspræstation af stjernefrøet Jack O’Connell, aldrig for alvor bliver levende. Zamperini ender som en karakter, der som titlen antyder, ikke kan brækkes, en sejlivet fighter. Men vi kommer som tilskuer aldrig rigtigt ind under den hårde hud. Hvorfor er han så sej? Og hvad driver ham? Den eneste indsigt, vi skænkes? i Zamperinis sind, er sætningen ”If you can take it, you can make” – immigranternes amerikanske drøm.

Kristuslignelserne i denne heltefortælling er tydelig. Især i filmens måske stærkeste scene, hvor en udmagret og træt Zamperini må holde en træbjælke over hovedet – og skulle han tabe den, har soldaterne fået ordre på at likvidere ham.

Det kan også være svært at abstrahere fra ’Unbroken’s rollebesætning, der består af en flok fotogene pretty boys, der trods tortur og udmagring stadig formår at ligne nogle, som er klar til catwalk’en. Værst er det dog med den sadistiske og klicheramte leder af fangelejeren, Watanabe eller ”Fuglen”, der spilles af den japanske popstjerne Miyavi – der mangler nuance og bid.

Angelina Jolie hopper på stedet i denne glatpolerede Hollywood-fortælling om hurtigløberen, Zamperini, der må gå så meget grueligt igennem.

Ekstramateriale
Blu Ray'en indeholder en række features i alt fra et besøg i fangelejen, samtaler med holdet og skuespillerne, et kig på den virkelige Louis Zamperini og slettede scener. Det giver 4/6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Unbroken
Original Titel: Unbroken
Premieredato: 29. maj 2015
Instruktør: Angelina Jolie
Skuespillere: Garrett Hedlund, Vincenzo Amato, Jack O'connell, John Magaro, Luke Treadaway, Domhnall Gleeson, Jai Courtney, Takamasa Ishihara, Finn Wittrock, Maddalena Ischiale, Louis Mcintosh
Spilletid: 137 min.
Selskab: Legendary, Universal Pictures, 2014
Genre: Drama , Krig


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...