Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Under Sandet

3. december 2015 af Michelle Luna Bordig

5 stjerner Skriv en kommentar

Under Sandet billede

Anden verdenskrig er slut og i Danmark befinder der sig 1,5 millioner landminer, som unge tyske drenge skal finde og desarmere.

I Under Sandet, befinder vi os på den jyske vestkyst kort efter anden verdenskrigs afslutning og, som titlen indikerer, så gemmer der sig noget under sandet. Nemlig landminer som den tyske besættelseshær har begravet ned. Danmark får tilsendt en flok unge tyske drenge af en engelsk konvoj, som skal rydde op efter krigen.

Den danske sergent Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller) får til opgave at styre disse drenge og sørge for, at de får fjernet alle landminer, koste hvad det vil. De tyske drenge bliver styret med hård hånd, de sætter livet på spil hver dag, de bliver låst inde om natten og de får de sørgeligste madrester. Men trods de dårlige arbejdes – og livsforhold, opstår der venskaber på kryds og tværs.

Til trods for at, Under Sandet er forudsigelig, så lykkedes det for instruktør og manuskriptforfatter Martin Zandvliet, at opbygge historien med en stor suspens, intensitet og sårbarhed. Zandvliet formår virkelig at vinkle historien så flot og følsomt, at man helt glemmer at man godt ved hvad der kommer til ske.

En del af filmens styrke ligger i udførelsen af Roland Møller, som tager os med på en troværdig følelsesmæssig rejse som Rasmussen, der gradvist og næsten modstræbende kommer til at anerkende den sårbarhed hans unge drenge udskiller. Rasmussens moralske opvågning håndteres subtilt uden at det bliver for sentimentalt. Alle de tyske drenge bliver flot portrætteret af unge skuespillere, der leverer en meget troværdig præstation, som gør at man får helt ondt af de stakkels små drenge.

Under Sandet er utrolig vellykket, velskrevet og frem for alt fyldt med fantastiske skuespils præstationer. Den jyske vestkyst er så smuk og den har formentligt været en skøn legeplads for fotograf Camilla Hjelm, som formår at få det absolut bedste udbytte af den smukke vestkyst.

Titel: Under Sandet
Original Titel: Under Sandet
Premieredato: 3. december 2015
Instruktør: Martin Zandvliet
Skuespillere: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro, Louis Hofmann, Leon Seidel, Joel Basmann, Emil Belton, Oscar Belton, Oskar Bökelmann
Spilletid: 100 min.
Selskab: Nordisk Film, 2015
Genre: Drama , Krig
Link: https://www.facebook.com/undersandet/?fref=ts
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...