Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Under the Dome Sæson 3

17. maj 2016 af Ronnie Bisgaard Mortensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Under the Dome Sæson 3 billede

Chester’s Mills skæbne skal nu endelig afgøres.

I første omgang var det meningen at Under the Dome kun skulle være en mini-serie på en enkelt sæson, men den store succes gjorde, at producerne bad Stephen King, der er forfatter på bogen bag serien og executive producer på serien, skrive en ny slutning, så serien kunne fortsætte. Ideen var, at serien skulle vare i fem sæsoner, men allerede fra den anden sæson begyndte seertallene at blive forringede, og nu efter den tredje sæson så CBS ingen anden udvej end at aflyse showet. For ringe kritik og for lave seertal gjorde, at beboerne i Chester’s Mill nu altså må se deres skæbne i øjnene lidt før tid.

Vi forlod indbyggere i Chester’s Mill i færd med at bryde ud fra kuplen, der havde lagt sig over byen. Igennem nogle grotter var de fleste af dem ved at slippe ud, og da de endelig når ud, så forsvinder kuplen også. Der går herefter et år og alle indbyggerne, der har været spredt rundt omkring, samles nu til en årlig mindedag for de afdøde. Men det viser sig at intet er som det ser ud til, for alle indbyggerne, der er sluppet ud, har levet i en falsk dimension, og de har i stedet lagt indespærret i nogle pupper og er nu klar til udklækning. Big Jim og Julia, der ikke har været forpuppede, tager nu kampen op imod indbyggerne, heriblandt Barbie, Junior og Sam, alt i mens at en ny herskerinde i form af Christine har helt nye planer med indbyggerne i Chester’s Mill.

Ovenstående referat af seriens tredje sæson fremstår en smule indforstået, men jeg forventer også, at hvis man læser denne anmeldelse, så er det fordi man har formået at holde serien ud hele vejen. Jeg kan sagtens forstå, at serien er blevet aflyst, for den er kun gået ned ad bakke siden seriens første ganske spændende sæson. Selve præmissen for serien om at en by indhylles under en overnaturlig kuppel og skaber anarki og skubber til magtbalancen i byen er god. En form for Fluernes Herre, hvor ingen i Chester’s Mill kunne have hemmeligheder. Blandet med en smule overnaturlige og mystiske hændelser var første sæson faktisk god, men indeholdte allerede dengang for meget teenagedrama, halvdårligt skuespil og sæbeopera-lignende dramaelementer, og det er her filmen helt sikkert er knækket for mange seere. Det bliver kun værre her i seriens tredje og sidste sæson, og ikke mindst seriens overordnede mytologi stikker i en fuldstændig urealistisk retning. I forsøget på skille sig ud fra de to første sæsoner, der mest handlede om de interne kampe i byen, samt opdagelsen af kuplens oprindelse, så forsøger den tredje sæson at spille på en krig mellem de forpuppede og hjernevaskede indbyggere overfor en form for modstandsbevægelse, men det virker så langt fra seriens oprindelige præmis, at det er svært som seer at engagere sig i.

Det bliver desuden også tydeligt, at seriens skabere ikke selv havde planlagt at stoppe serien her, for selve slutningen er fuldstændig forceret og irriterende åben. Uden at afsløre slutningen så er den en blanding af forløsning, men samtidig ligger den rigtig meget op til en fortsættende sæson, at det er frustrerende som seer ikke at få en ordentlig afslutning.

Under the Dome drukner i det kæmpe hav af vanvittige gode serier, der i øjeblikket er tilgængelig, og jeg kan sagtens forstå at det nu må slutte. Seriens sidste sæson er også showets allersvageste. Den forsøger at ændre sig fra de to første sæsoner, men formår aldrig at blive spændende, dertil er der for mange pinlige sæbeoperaelementer og desværre bliver slutningen aldrig tilfredsstillende. Hvis man leder efter en ny serie at se, så vil jeg bestemt ikke anbefale Under the Dome.

Ekstramateriale
DVD-udgaven af Under the Dome indeholder følgende ekstramateriale:
• Return to the Dome: A Look at Season 3
• Life Under the Dome: Behind the Scenes of Season 3
• The Season Finale
• The Device
• Meet Indy the Dog
• Extended/Deleted Scenes
• Gag Reel

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Under the Dome
Original Titel: Under the Dome
Premieredato: 7. april 2016
Instruktør: Sergio Mimica-Gezzan, Jack Bender, David Barrett, Peter Leto
Skuespillere: Eddie Cahill, Mike Vogel, Dean Norris, Rachelle Lefevre, Colin Ford, Mackenzie Lintz, Alexander Koch, Max Ehrich
Spilletid: 523 min.
Selskab: CBS Televison Studios, Fox-Paramount, 2015
Genre: Drama , Sci-Fi
Link: http://www.cbs.com/shows/under-the-dome/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...