Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Upside Down

15. marts 2014 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Upside Down billede

Kærligheden trodser tyngdekraften...

Så er det nu at det er en god idé at slippe fantasien løs. Praktisk talt vende op og ned på tingene, her i Upside Down. Du skal nu forestille dig et univers, hvor to planeter fungerer som en slags over- og under-tvilling. Det vil sige at de eksisterer som to parallelt spejlede samfund, med hver sin tyngdekraft. Adam (Jim Sturgess – 21, Across The Universe. Cloud Atlas) er en slags opfinder, som i sine teenage-år tog mod til sig og klatrede så langt op på et bjerg at han fik kontakt til Eden (Kirsten Dunst – Spider Man, Melancholia, Marie Antoinette) fra den modsatte planet. Han blev dybt forelsket i hende, og det hænger stadig ved.

Adam har fundet en måde, hvorpå han kan entrere hendes univers, på trods af tyngdekraften. Han får kontakt med Eden, som dog ikke kan kende ham, da hun lider af hukommelsestab. Derfor udstyrer han sig selv med en anden identitet, således at han kan blive længere tid på hendes ”side”. Det er nemlig ikke tilladt at befinde sig på den modsatte planet, grundet samfundet stramme kontaktforbud. Så Adam må udfordre systemet – og ikke mindst sig selv i jagten på kærligheden. En ikke helt ufarlig opgave, som tilmed er vanskelig da han er nødsaget til at lyve over for den han elsker.

Det ligner langt hen ad vejen en rigtig Romeo og Julie-historie, sådan tilsat lidt futuristisk science fiction. I første omgang en ganske interessant ramme, på trods af at man jo så kender historien til fulde. Vores helt som må så meget igennem for at få den eneste ene. Og hun er da også sød og smuk, pakket ind i Kirsten Dunst blide skabning. Desværre er rollen Adam til tider alt for rastløs og ude af kontekst, og Jim Sturgess får i perioder ikke tøjlet sit overspil. Ja, gu skal han længes efter Eden, men at han er febrilsk og forpustet i fem minutter ad gangen, er mere end man kan finde troværdigt og ender bare med at være enormt trættende for publikum.

Du får tilgengæld en visuel oplevelse, som er nærmest helt ”Inception” værdig. Alle spejlinger er så underskønne, at man forbløffes over at det næsten er muligt. Og så er der altså noget magisk ved at at se Jim Sturgess sidde ved sit skrivebord på jobbet og tale med kolleger som hænger over ham med hovedet nedad i et tilsvarende kontormiljø. Specielt hans konversationer med Bob (Timothy Spall – Harry Potter, Sweeney Todd, Kongens Store Tale) er i en kalbier for sig selv. De scener som brænder sig mest fast på nethinden hos denne signatur, er dem hvor Adam forsøger at skjule sit tilhørsforhold mens han forsøger at passe ind i dagligdagen på Edens planet. Toiletscenen, hvor Adams vandladning stiger mod loftet i stedet for ned i ”pisrenden”, er et eksempel på at der også er plads til at man kan trække på smilebåndet i Upside Down.

Man har hermed kontrasterne med en forudsigelig fortælling, som er helt strømlinet og ligetil, holdt op mod et billedligt overflødighedshorn. Kan det give meget andet end en middelkarakter når boet gøres op? Ikke i dette tilfælde, hvor Upside Down ender på 3 stjerner.

Dvd'en indeholder ikke noget bonus materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Upside Down
Original Titel: Upside Down
Premieredato: 15. marts 2014
Instruktør: Juan Solanas
Skuespillere: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall, Blu Mankuma, James Kidnie, Vlasta Vrana, Kate Trotter
Spilletid: 103 min.
Selskab: Transfilm, Studio 37, 2012
Genre: Drama , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...