Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Veninder

5. august 2005 af Maj Ibsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Veninder billede

Så er Charlotte Sachs Bostrup banen igen med endnu en film, denne gang med filmen Veninder, der hovedsageligt henvender sig til det kvindelige køn.

Charlotte Sachs Bostrup slog for alvor igennem med teenage kærlighedsfilmen Anja og Victor og har senere lavet to film i samme genre (Askepop og Anja efter Victor). I december måned var hun aktuel med den lange film om familien Gregersen og nu er det så blevet Veninders tur.

Filmen handler om fire veninder, der har valgt at tage i sommerhus for at fejre den enes fødselsdag. Arlette (Anne-Grethe Bjarup Riis), som er fødselaren, har et sommerhus i Tisvildeleje, som danner rammerne for hele filmen. Hun er netop blevet skilt og er utrolig splittet med hensyn til mænd. På den ene side hader hun dem, men på den anden side kan hun ikke leve uden. Så det meste af weekenden bliver brugt til at fundere over hvordan hun skal komme videre.

Arlette er dog ikke den eneste med problemer, der bliver luftet i løbet af weekenden. Camilla (Kaya Brüel) elsker sin familie og ville ikke opgive den for noget i verden, men samtidig har hun sin gifte elsker på sidelinjen, som hun forsøger at holde hemmelig. Line (Susanne Storm) er også gift og håbløst forelsket i sin uforbederlige tidligere alkoholiker mand. Han formår hele tiden at drive hende til vanvid, men er samtidig utrolig blød og romantisk. Sidst men ikke mindst er der festaben Dorthe (Taina Anneli Berg) , der er faldet pladask for en italiener på sin ferie, men er i tvivl om hvorvidt han mener det alvorligt. Det er jo ikke hver dag man dater en italiener, så hvem ved om de bare er sådan.

Filmen holder et højt humør det meste af vejen og man falder bestemt ikke bare hen, men bliver underholdt hele tiden. Dog henvender filmen sig til et utroligt snævert publikum, nemlig mest kvinder i alderen 30-45 år.

Der er en dejlig jazzet musik gennem hele filmen, der skaber en fantastisk behagelig stemning, man føler sig virkelig godt tilpas når man sidder der foran det store lærred, og forlader også biografen med samme gode følelse.

Filmen lægger stor vægt på at selvom man er 40 år og nyskilt, så behøver man bestemt ikke at være fed og færdig.

Titel: Veninder
Original Titel: Veninder
Premieredato: 29. juli 2005
Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup
Skuespillere: Anne-Grethe Bjarup Riis, Kaya Brüel, Susanne Storm, Taina Anneli Berg, Frank Thiel, Nikolaj Steen
Spilletid: 85 min.
Selskab: Independent Filmproduktion, United International Pictures, 2005
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...