Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Verdens bedste Karlsson

27. april 2003 af Christina L. Spender

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Verdens bedste Karlsson billede

En flyvende og utilregnelig ven er vel alt hvad forældre drømmer om at deres barn skal komme hjem og sige de har mødt? Måske ikke, men det er ihvertfald tilfælde i Verdens bedste karlsson

”Lillebror” er en ret ensom dreng hvis største ønske er at få en hun, så han også har en at være sammen med. Hans far og mor har jo hinanden, og det har hans aldre storebror og storesøster også. En dag møder Lillebror dog Karlsson der kommer flyvende udenfor hans vindue. De to indleder et venskab, som dog ikke er helt nemt. Der er nemlig ingen der tror på at lillebror har mødt en der kan flyve, og som kalder det en biting når han ødelægger noget. Altså får lillebror skylden for det hele.
Til sidst finder både lillebrors venner og familie ud af at Karlsson faktisk eksisterer, og alt ender godt som det nu hører sig til.

Karlsson er en irriterende, selvoptaget og øretæveindbydende dreng, der ikke laver andet end at beskrive sig selv som ”verdens bedste” til alting- Altså Verdens bedste Karlsson. Men der er jo det i det at børn har en anderledes verdensopfattelse, og de synes at Karlsson er sjov. Har børnene en vis alder ved de at det Karlsson gør ofte er forkert, eller frækt, men de holder af ham for lige netop dette. Bamse fra bamses billedbog har lidt af det samme over sig, det store ego og den selvcentrerede tænkning. Børn holder også af fantasielementet, at Karlsson kan flyve- for det er jo ret fantastisk.
For de voksne er der også lidt dybde, for det skinner tydeligt igennem at Karlsson faktisk ofte er lidt ensom, og at det faktisk ikke er sjovt bare at flyve rundt alene og fortælle sig selv at man er fantastisk. Der er da også formildende omstændigheder ved Karlsson, f.eks. da ham og lillebror finder mælk til en baby der ligger alene og græder.
Jeg må igen kommentere på billedsiden. Det er ikke til at se at filmen oprindeligt er fra 1974, medmindre man lige kigger på deres af og til småkiksede påklædning, Det i sig selv er en nydelse, så dem der i sin tid voksede op med at holde af Karlsson kan nu præsentere deres børn for Karlsson med et nutidigt billede.
Karlsson er fortrinsvis for de lidt mindre børn (under 7), men kan sagtens ses af alle børn og barnlige sjæle. Og ”Verdens bedste Karlsson” er et godt køb, for den har en tendens til at blive bedre når man har set den flere gange.
DVD ekstramateriale: Igen er det ikke ligefrem ekstramaterialet der skinner igennem som det mest fantastiske Et par trailers på svensk får de små ikke meget ud af, og heller ikke Astrid Lindgrens kommentarer på svensk med dansk undertekst. Sangen om verdens bedste Karlsson er ok, men igen er det lidt synd at det bare er et fraklip af filmen man får. Derfor **

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox Film.

Titel: Verdens bedste Karlsson
Original Titel: Karlsson på taket
Premieredato: 8. april 2003
Instruktør: Olle Hellbom
Skuespillere: Lars Söderdal; Mats Wikström; Catrin Westerlund; Stig Ossian erichson; Janne Carlson mfl.
Spilletid: 93 min.
Selskab: AB svensk Filmindustri; SF film; 2003 (først udgivet 1974)
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...