Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Verdens Største Gavtyv

10. april 2008 af Michael Panduro

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Verdens Største Gavtyv billede

Rædsom tysk tegnefilm

Folkeeventyret om Till Eulenspiegel er folkeeje i Tyskland, hvor tegnefilmen om den fjollede klovn klarede sig godt da den havde premiere i 2003. Nu er turen så kommet til det danske DVD-marked hvor filmen allerhøjest kan håbe på moderat succes.

Det er der flere årsager til, men først og fremmest skyldes det at filmen er ret så dårlig. Ja, så simpelt synes jeg faktisk det kan siges. I hænderne på en rædsom instruktør og en bunke middelmådige animatorer er den ellers spændende historie om Tills jagt på sin forsvundne bedstefar blevet forvandlet til en af de absolut kedeligste tegnefilm jeg i mit liv har set. I en verden befolket af riddere, drager, troldmænd og alkymister burde det ikke være muligt, men produktionsholdet har simpelthen suget al form for drama, humor og charme ud af historien.

Till selv står som kerneeksemplet. Han er irriterende, usympatisk og så synger han forfærdeligt. Dertil kommer hans tåbelige hjælper, der hverken er sjov eller interessant, den talende ugle, der virker komplet overflødig og bedstefaderens puttenuttede alkymist. Det er den lammeste samling af usjove karakterer man kan forestille sig i en tegnefilm til de mindste og det er næsten pinligt at se på.

De tyske animatorer har set det som en god ide at blande traditionel (og meget dårlig udført) 2D animation, med moderne 3D computeranimation. Resultatet er en grim grim film der aldrig ser helstøbt eller sammenhængende ud, de maniske forsøg til trods. På manuskriptfronten er den mærkværdige blanding spejlet i de få musikalske indslag som hverken passer ind eller underholder.

Jeg kunne blive ved, for jeg kan virkelig ikke se noget positivt i skrammelbunken her. Filmen minder mig mest af alt om de sidste par kapitler af Landet for længe siden-franchisen, og den serie har altså haft over ti film der løbende er blevet dårligere. Nej lad os stoppe her og bare sige: Hold nallerne væk!

Jeg ved at nogle måske vil sige: Jamen de mindste er da underholdt. Og ja, det er de da nok, men der skal ærlig talt heller ikke så meget til. Med det enorme udvalg der findes til de mindste nu om dage, må det være de voksnes ansvar at finde god underholdning til de små. Og vil man ikke kede junior ihjel, så vil jeg anbefale en stor bue rundt om ”Verdens Største Gavtyv”.

Der er intet bonusmateriale på DVDen ligesom der heller ikke er det originale, tyske lydspor. Muligheden for originalsproget burde være en mulighed, når nu vi har med en DVD at gøre, så også her er skiven utilstrækkelig.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Verdens Største Gavtyv
Original Titel: Till Eugenspiegel
Premieredato: 11. marts 2008
Instruktør: Eberhard Junkersdorf
Skuespillere:
Spilletid: 85 min.
Selskab: CP Medien AG / Munich Animation Film, Sandrew-Metronome, 2003
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.imdb.com/title/tt0377119/

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...