Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

After
After billede

Ad Astra
Pokémin Detectiv...
Us


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Vexille

7. februar 2011 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Vexille billede

Vexille er et stort opsat action eventyr, der som så mange andre Japanske tegnefilm fokusere på højteknologiske robotter og cyberteknik. Der er flere flotte actionscener, men det meste er set før.

Vi befinder os i år 2077. Teknologien er i rivende udvikling, og specielt Japan har de sidste år haft gang i noget stort. For 10 år siden meldte de sig ud af FN, fordi resten af verden ikke var med dem i deres forsøg med bioteknologien, og brugen af denne til krigsførsel. Siden de meldte sig ud, har de sørget for at alle forbindelser til landet er blevet lukket. Ingen i resten af verden ved hvad der foregår i Japan, og hvilke massive fremskridt de med sikkerhed har gjort. Amerika er selvfølgelig nysgerrig, og sender en lille tophemmelig enhed, der går under navnet SWORD ind, for at finde ud af hvad der foregår. I spidsen for SWORD står agenten Vexille. Hun er trænet til sådanne livsfarlige missioner, men hvad der møder hende bag jerntæppet havde hun ikke regnet med. Japan er i total forfald, og et stort firma der forsker i robbot teknologi styre det hele med hård hånd. De har forgiftet indbyggerne i landet, og langsomt med sikkert bliver de forvandlet til cyborgs for tilsidst at overgive sig til firmaet, der så kan bruge dem til krigsførsel. Heldigvis møder Vexille nogle oprører, der tør stå op imod overmagten, og den sidste kamp kommer ikke til at gå stille for sig.

Det er folkene bag den populære filmserie / tegneserie Appleseed der står bag Vexille, og ligesom Appelseed er også Vexille fyldt til overflod med fede robotter og superseje dragter, der gør den, der bære den til overmenneske. Det er klassisk Japansk, og på det område er der intet nyt under den røde sol. Men det er stadigvæk fedt udtænkt, og den moderne teknologi der er opfundet til historien er gennemført. Desværre har man bare set det, eller noget der ligner rigtigt meget, alt for mange gange før. Er man hardcore Manga fan, er det sikkert ok, men undertegnede kunne desværre ikke undgå at kede sig en anelse midt i historien. Her går det hele lidt i tomgang inden det stort opsatte actionbrag tilsidst i historien, hvor den får på alle tangenter med fede køretøjer, og alt ødelæggende skrot-orme der æder alt på deres vej.

De før omtalte skrot-orme minder om noget fra Frank Herberts fortællinger om Ørkenplaneten Dune, og mon ikke også de er blevet tænkt som en hyldest til disse. Det er actionscenerne med de kæmpe orme man husker når rulleteksterne ruller over skærmen, og der er bestemt scener der skal ses igen. Men om man gider sidde igennem hele filmen fra ende til anden 2 gange tvivler jeg på. Det er den for triviel og ligegyldig til.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne DVD udgivelse.

Billedet står skarpt og Vexille kan ses både med Engelsk og orginal Japansk tale i flot DTS lyd.

Vexille kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Vexille
Original Titel: Bekushiru:2077 Nihon Sakoku
Premieredato: 15. februar 2011
Instruktør: Fumihiko Sori.
Skuespillere: Meisa Kuroki, Shôsuke Tanihara, Yasuko Matsuyuki.
Spilletid: 109 min.
Selskab: 2007
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge Hænder
Letter from Masa...
The Last Gentleman
Hacker
Diego Maradona
It del 2
Smerte og æreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...