Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Viva

2. december 2009 af Michael Panduro

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Viva billede

Glimrende 70er pastiche, men filmen er for lang

Anna Billers Viva er en film der virker selvskrevet til Another World. Filmen er produceret i 2007, men ligner på alle måder et produkt af 70erne. Og det er egentlig dens største force, for som film lever den ikke helt op til forbillederne.

Hovedpersonen hedder sigende nok Barbi og det er hendes seksuelle eventyr i 70ernes ophedede forstadsamerika vi følger. Målet har været en stilren pastiche over John Waters og Russ Meyers storhedsperioder og her er storbarmede kvinder og overraskende bifigurer nok til at opfylde enhver genre-veterans hedeste fantasier. Stemningen er ramt, dialogen er uendelig tæt på at være der og ironien er tyk som mankerne de medvirkende bærer.

Alligevel kunne Viva godt have brugt et skvæt mere selvironi, eller bare en grovere fil i klipperummet. For selvom humøret er højt og brysterne svinger, så er filmens to timer for meget. Næsten alle scener bliver trukket for langt ud, og selvom det samme kan siges om mange af Russ Meyers film, så retfærdiggør det ikke at Biller ikke har skåret mere ind til benet.

Det sagt, så er Viva en af de mest klokkerene 70er-hymner vi har set i mange år. Skuespillet, billederne, farverne, musikken, dialogen og kostumerne – langt de fleste elementer er lige i øjet. Så hvis du nogensinde har hoppet i sædet og råbt Faster Pussycat! Kill! Kill! eller moret dig over John Waters' seksuelle udflugter med Divine, så vil du helt sikkert kunne få en fornøjelig aften med Viva.

Billederne står nydeligt på den farvestrålende DVD og lydsiden, der også er lavet så den rammer lyden fra 70erne, er præcis som den bør være. DVDen indeholder et underholdende slideshow, en bag-kameraet dokumentar og trailere for Viva og en række af Another Worlds andre, erotisk ladede titler.

Another World Entertainment.

Titel: Viva
Original Titel: Anna Biller's Viva
Premieredato: 13. oktober 2009
Instruktør: Anna Biller
Skuespillere: Anna Biller
Spilletid: 121 min.
Selskab: Another World Ent., 2007
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
Freaky
Gud Eksisterer, ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...