Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wallander - Hemmeligheden

27. marts 2007 af Morten Eriksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wallander - Hemmeligheden billede

Sindsoprivende afslutning på en helt igennem vellykket politiserie.

Kurt Wallander (Krister Henriksson) står nu overfor en sag som ligner en almindelig sag, men viser sig at stikke dybere end han kan gennemskue. Konsekvensen er benhård for hele politiet i Ystad.

Politiet har fundet et elleveårigt voldtægtsoffer der er smidt i et kalkbrud. Det viser sig at være en dreng ved navn Johannes. Han er sammen med en kammerat blevet nuppet for at stjæle i en nærliggende forretning. Hvem har taget ham, og hvad er der sket i den mellemliggende tid?

Stefan (Ola Rapace) forhøres om en tidligere sag hvor han har været lige lovlig brutal med sine forhørsmetoder. Den sag ulmer allerede i afsnit 12. Der er derfor mistillid i luften mellem ham og de øvrige på stationen, og da han med en næsten dæmonisk ivrighed går ind i efterforskningen om drabet på drengen, så suspenderer Wallander ham og beder ham søge hjælp. Men Stefan vil ikke have hjælp, han vil finde den skyldige, og det kan ikke gå hurtigt nok.

Det er forventligt, at manuskripftforfatteren i sidste afsnit vil lege med de figurer der er opbygget igennem de 12 spillefilm og så sætte tingene på spidsen. Derfor får vi også her et af de mest spændende afsnit i rækken. Præstationerne er i top, både fra gengangerne i serien, men i høj grad også fra birollerne i afsnittet. Speciel god er Anders Ahlbom Rosendahl som spiller den pensionerede politimand Roffe Liljegren der på mystisk vis har noget at gøre med parterne i sagen. Han modtog også i 2006 det svenske filminstituts pris ”Guldbaggar” for bedste mandlige birolle for hans præstation i afsnittet.

Johanna Sällström, der spiller Kurt Wallanders datter Linda i serien, nåede kun at indspille yderligere en film ”Sökarna 2” inden hun blev fundet død i sin lejlighed den 13. februar i år, kun 32 år gammel!

Jeg vil råde nye seere, at starte fra begyndelsen og tage filmene i kronologisk rækkefølge. Man får et meget fint indblik i personerne, og deres forhold indbyrdes opbygges gennem serien. Dog er det ikke vigtigere end at man godt kan springe ind og se et afsnit for sig selv, men min anbefaling skal være, at man bør starte fra en ende af! Selv havde jeg det ikke godt med at skulle springe 11 og 12 over (for nuværende) for at anmelde den sidste i serien. På den anden side er jeg glad for, at jeg har de to andre til gode. For mit vedkommende har jeg det med serien, som jeg har det med Blaxploitation fra 70’erne! Jeg ser med gru frem til den dag, hvor jeg har set dem alle!

Instruktøren Stephan Apelgren har instrueret fem afsnit i serien.

DVD specifikationer:

Menuerne er still billeder med temaet som underlægningsmusik. Billedet er i 16:9 (1.78:1) og billedkvaliteten er ligesom med de øvrige afsnit i top. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Der kan vælges svensk DD2.0, DD5.1 og DTS 5.1.

Ekstramateriale:

Biografier

Der er biografier for Krister Henriksson, Johanna Sällström og Ola Rapace.

Jeg havde håbet på at der ville være noget ekstra på den sidste film. Det kunne være klip fra settet efter sidste scene var kommet i kassen, eller en form for tilbageblik på produktionen. Desværre må vi undvære, og det er lidt ærgeligt. Man kan dog på mange af diskene se et tidligt behind-the-scenes program om produktionen, hvis man vælger svensk i skærmbilledet inden menuen dukker op. Hvorfor at det program ikke er tilgængeligt i den danske menu, er mig en gåde!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Hemmeligheden
Original Titel: Hemligheten
Premieredato: 20. marts 2007
Instruktør: Stephan Apelgren
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Mats Bergman, Frederik Gunnarson, Chatarina Larsson, Stina Ekblad, Anders Ahlbom Rosendahl
Spilletid: 90 min.
Selskab: Yellow Bird Films AB 2006
Genre: Krimi
Link: http://www.inspector-wallander.org
The Man - Kurt Wallander.
The Man - Kurt Wallander.
Linda Wallander
Linda Wallander
Stefan Lindman
Stefan Lindman


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...