Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wallander - Kureren

17. oktober 2009 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Wallander - Kureren billede

Sag nummer 16 som Wallander skal forsøge at knække...

Historierne om kriminalkommisær Wallander er utroligt populært læsestof herhjemme. Den stolte svenske krimi-tradition fornægter sig ikke. Henning Mankells bøger omsat til tv har været en kostelig affære på 190 millioner svenske kroner. Den første bog blev indspillet og vist i de danske biografer, hvorefter resten af roman-serien blev skrevet direkte til tv-afsnit på 90 minutters varighed. Og nu er serien så klar på dvd.

I dette afsnit 16 – ”Kureren” – indledes handlingen omkring fundet af en motorcyklist som tilsyneladende er forulykket ned af en stejl skrænt. Obduktionen viser dog at der er tale om mord via en i forvejen brækket nakke, og derved er der altså om et lig som så er blevet smidt fra sig i håb om at skjule denne forbrydelse. Liget viser sig at være Eric Stråh, medlem af en lokal motorcykel-raceklub. Wallander og hans folk går straks i gang med afhøringer inden for motorklub-miljøet som virker ret betændt. Der foregår nemlig et spil i narkokredse omkring penge og stoffer på strækningen Ystad-København, og det er i den magtkamp at Eric Stråh har måttet lade livet. Hvem er morderen? Og hvem har bestilt mordet? Det er gåden som Wallander skal løse og inden han får set sig om så er dramatikken øget med både kamphunde, skydevåben, trusler og meget andet. Bagmændene er skruppelløse, hvilket Wallander må sande, da politi-praktikanten Isabelle overfaldes i sit eget hjem af en maskeret mand med kniv. Trådene samles som det hører sig til, at så er der lagt op til et endeligt opgør i en kirke under restaurering, der bruges til lyssky natlige aktiviteter.

Wallander er en klassisk krimi-serie af den gamle opskrift. Den alvidende og eftertænksomme hovedperson som altid er et skridt foran sine kolleger og derfor er et altoverskyggende forbillede. Tilsat lidt svensk aggressivitet og coolness. Wallander har på DR1 gået sin sejrsgang og er faktisk blevet så klart et tilløbsstykke at der er lavet aftale om at internationalisere den svenske skarphjerne, med den engelske skuespiller Kenneth Branagh (Harry Potter, Rabbit-Proof Fence, The Gingerbread Man) i hovedrollen. Men det er vel Krister Henrikssons ansigt, som Wallander stadig vil blive oprigtigt memoreret som.

Der er masser af dansk islæt ind over serien. Jørn Faurshou og Peter Flinth har instrueret henholdsvis 2 og 1 afsnit af serien, mens der også er anvendt danske skuespillere i bi-rollerne, som f.eks. Puk Sharbau, Charlotte Fich og Maibritt Saerens. I dette afsnit ”Kureren” møder vi også to danske skuespillere, nemlig Sophus Windeløv og Beate Bille som biker-parret som kommer under gevaldigt pres, da de forsøger at få bragt kurer-kørslen til at ophøre.

”Kureren” er meget strømlinet og dvæler ikke meget ved detaljen. Det er helt tydeligt at alle gennemgående personer her i seriens afsnit 16 burde være kendt af alle. Så der kløs på hårdt og kontant, uden at der som sådan er tale om noget gedigent mesterværk. Wallander – ”Kureren” gør præcis som den lover og ikke et gram mere. En rutinemæssig ”whodunnit”.

Ekstra materialet udgøres af trailere for de øvrige dvd-udgivelser med Wallander.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Wallander - Kureren
Original Titel: Wallander - Kuriren
Premieredato: 21. juli 2009
Instruktør: Leif Magnusson
Skuespillere: Krister Henriksson, Nina Zanjani, Noah Valdfogel, Lena Endre, Sverrir Gudnason, Mats Bergman, Douglas Johansson, Sophus Windeløv, Beate Bille
Spilletid: 91 min.
Selskab: Yellow Bird, 2008
Genre: Krimibanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...