Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Walt Disney – Skatkammer Volume 3

20. april 2005 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

Walt Disney – Skatkammer Volume 3 billede

Volume 3 byder på 3 spændende og anderledes kortfilm, hvor kun en af dem tidligere har været udsendt tidligere i Danmark.

Disney i Danmark har nu udsendt en mere børnevenlig og også billigere udgave af den populære Amerikanske serie i tindåser Walt Disney Treasures og kaldt den "Walt Disney Skatkammer". Dette er en serie på indtil nu 6 forskellige dvd’er, hvor man har samlet nogle af de bedre kortfilm. Nogen af dem har vi set på DVD eller VHS før, mens andet er nyt, som ikke før har været udgivet i Danmark hvilket er dejligt for en samler som denne anmelder er.

De 6 dvd'er er ikke så lange, så de passer sammen med ”Alle Elsker”-serien, som udkom sidste år og de helt små også kan være med. Længden på hver disk varierer mellem 47 og 61 minutter, og indeholder mellem 2 og 6 kortfilm fra meget forskellige perioder i Disney Studierne, hvilket ses meget på den forskellige stil og ikke mindst stand filmene er i. På alle dvd’erne er mulighed for både den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Da udgivelserne ikke stiler direkte mod os Disney entusiaster, men mere en bred købegruppe ses også i valget og antallet af film på hver disk, selvom der er flere guldkorn indimellem.

Til en vejledende pris er kun 99 kr. pr. dvd skal der nok havne en del af dem indkøbskurvene lørdag formiddag når familien handler ind, men hellere en af dem end flere af de mange halv og heldårlige efterligninger som desværre også findes i supermarkederne. Nå men lad os kigge lidt på indholdet af denne disk.

Denne tredie dvd, Skatkammer Vol. 3, i Disneys nye serie indeholder 3 kortfilm og er efter min mening en af de spændende i serien for det er 3 meget specielle kortfilm, som for størstedelen ikke tidligere har været at finde på danske Disney udgivelser.

Anders And i Matemagiland / Donald in Mathmagic Land (1956)
I 50’erne var Disney studierne med til at lave forskellige undervisningsfilm, da han syntes at det var på tide at hans figurer også skulle bruges til noget nyttigt og ikke altid kun bulder, ballade og brag. Han gik derfor i gang med at lave en række undervisningsfilm på samme måde som han lavede propagandafilm under 2. verdenskrig.

Den ene af dem var Anders And i Matemagiland / Donald in Mathmagic Land hvor Anders And går på oplevelse i den matematiske verden, og oplever hvordan tingene hænger sammen og lære at bruge de forskellige begreber og love på en anderledes og sjov måde.

Filmen blev nomineret til en Oscar for bedste korte tegnefilm og blev brugt og bruges stadig i undervisningen i de amerikanske skoler.

Ben og Jeg / Ben and Me (1953)

I denne kortfilm er det den amerikanske historie der får en kærlig hånd og streg af Disney. Kort fortalt, så handler den om en lille mus, som flytter ind hos præsident Benjamin Franklin og hjælper ham med både mange af de ideer og ikke mindst uafhængighedserklæringen, som gjorde ham berømt.

En sød lille film som dels lære en om en af historiens største præsidenter, men også om måske hvor politikerne får deres til tider skøre ideer fra, som ikke har de typiske figurer, som Anders, Mickey og Fedtmule på rollelisten, men viger pladsen til fordel for nogen ”nye” og mindre kendte mus, blandt de kendte personligheder.

Anders And På Museum / Modern Inventions (1937)

I denne meget morsomme kortfilm i bedste Moderne-Tider-Chaplin-stil, møder vi Anders And, som udforsker en masse nye opfindelser, der bl.a. skal hjælpe med babypasning, skopudsning og andre situationer hvor teknologien kan gøre det nemmere for os. Naturligvis kan Anders And ikke holde fingrene fra diverse opfindelser, så det ender naturligvis galt.

Det er meget tydeligt at se Carl Barks (han skrev historien) har haft sine fingre med i denne kortfilm, som efter min mening er en af de bedste fra hans hånd, fyldt med glimrende påfund og meget sjov og genial animation.

Denne er den eneste af de 3, som har været udgivet i Danmark, nemlig på 2-dvd’en ”The Chronological Donald”, som vi tidligere har anmeldt her på ON-Z.

Ekstra Materiale

Endnu en gætteleg med Mickey Mouse, hvor præmien for at gætte rigtig på alle spørgsmål igen kun er et 30 sekunders uddrag af en kortfilm. Denne gang er klippet taget fra ”Prince and The Pauper”, som jo findes på Vol. 1, så det lugter lidt af skjult reklame, så igen kan de undre, at man ikke giver en hel kortfilm i præmie.

Video

Billedet på alle kortfilmene er i 4:3 (1.33:1) format, det er det originale format som da de blev udsendt første gang i biografen og på Tv. Billedet står fint og med udmærkede farver og kontrast, dog uden at være renset for snavs og andet skidt på samme måde, som vi ellers er blevet vant til fra genudsendelserne af de gamle langfilm.

Lyden

Lyden er i Dolby Digital 2.0 med den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Der er sågar også blevet plads til muligheden for at få Finsk, Svensk, Islandsk og Norsk tale og/eller tekst, hvis man ønsker det. Lyden er forholdsvis ny og med den nye generation af Danske Disney skuespillere, men ellers ikke noget specielt at skrive om.

Konklusion

Alle 3 kortfilm gør, at er denne dvd værd at investere i, dels fordi de er både anderledes og meget sjove, men også fordi de er spændende animerede, og bl.a. en god inspiration til at gøre matematikken mere spændende i folkeskolen og så er blot ærgerligt, at der ikke er mere af samme skuffe på dvd’en, men den koster jo også kun 100 kr.

Det var rart, at der endelig er udkommet en dvd med noget for os samlere, som man enten ikke har set så ofte eller slet ikke set før, men man kun har læst eller hørt om. Så gør det heller ikke så meget, at ekstra materialet kun endnu en omgang kedelig gætteleg med Mickey Mouse.

Titel: Walt Disney - Skatkammer Vol. 3
Original Titel: Disney Fables Vol. 3
Premieredato: 6. april 2005
Instruktør: Hamilton Luske, Jack King
Skuespillere: Diverse danske, amerikanske skuespillere
Spilletid: 61 min.
Selskab: RKO Radio Pictures Inc. og Walt Disney Pictures, Buena Vista, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disneyvideos.disney.go.com/
Desværre kunne jeg kun finde et billede fra denne vidunderlige og mærkelige lille kortfilm om matematikkens mange love og regler.
Desværre kunne jeg kun finde et billede fra denne vidunderlige og mærkelige lille kortfilm om matematikkens mange love og regler.
”Ben and Me” er en kortfilm, som gør det sjovt at lære om Amerikas historie.
”Ben and Me” er en kortfilm, som gør det sjovt at lære om Amerikas historie.
Det var svært kun at vælge en scene fra ”Modern Inventions” som er fyldt med sjove påfund af mesteren Carl Barks.
Det var svært kun at vælge en scene fra ”Modern Inventions” som er fyldt med sjove påfund af mesteren Carl Barks.


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...