Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Walt Disney – Skatkammer Volume 4

20. april 2005 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Walt Disney – Skatkammer Volume 4 billede

Denne fjerde udgave af Walt Disney – Skatkammer har samlet 6 kendte og ukendte Silly Symphonies fra 1930’erne.

Disney i Danmark har nu udsendt en mere børnevenlig og også billigere udgave af den populære Amerikanske Walt Disney Treasures og kaldt den "Walt Disney Skatkammer". Dette er en serie på indtil nu 6 forskellige dvd’er hvor man har samlet nogle af de bedre kortfilm. Nogen af dem har vi set på DVD eller VHS før, mens andet er nyt, som ikke før har været udgivet i Danmark hvilket er dejligt for en samler som denne anmelder er.

De 6 dvd'er er ikke så lange, så de passer sammen med ”Alle Elsker”-serien som udkom sidste år og de helt små også kan være med. Længden på varier mellem 47 og 61 minutter og indeholder mellem 2 og 6 kortfilm fra meget forskellige perioder i Disney Studierne, hvilket ses meget på den forskellige stil og ikke mindst stand filmene er i.

På alle dvd’erne er mulighed for både den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Da udgivelserne ikke stiler direkte mod os Disney entusiaster, men mere en bred købegruppe ses også i valget og antallet af film på hver disk, selvom der er flere guldkorn indimellem. Til en vejl. pris er kun 99 kr pr. dvd skal der nok havne en del af dem indkøbskurvene lørdag formiddag når familien handler ind, men hellere en af dem end flere af de mange halv og heldårlige efterligninger som desværre også findes i supermarkederne.

Denne fjerde dvd i serien, består også af flere kortfilm fra bl.a. ”Silly Symphonies” 2-dvd’en og lidt andet fra

Haren og Skildpadden / The Tortoise And The Hare (1935)

Vi lægger ud med den klassiske fabel a Aesop om den hoverende hare og den langsomme skildpadde, der løber om kap og hvor haren lærer en vigtig lektie. Den er ikke alene godt animeret den er også rigtig godt genfortalt af Disney og hans hold af tegnere. Animationen er spændende, flot og fyldt med sjove påfund, som gør den til en rigtig lille perle i en enhver tegnefilmsamling og vandt velfortjent en Oscar i 1935. Kortfilmen blev så populær, at man besluttede at lave en opfølger året efter - ”Skildpadden Er Tilbage” / ”Toby Tortoise Returns”, der også er at finde på denne udgivelse.

Kortfilmen er også at finde på ”Silly Symphonies” dvd’en, som så mange andre i denne serie.

Rottefængeren / The Pied Piper (1933)

Dette er historien om en lille by som plages af masser af rotter og det er jo ikke rart, så derfor tilkalder Rottefængeren, som har en særlig evne der ved hjælp af musik kan få rotterne ud af husene og væk fra byen. Det lykkedes Rottefængeren af få bugt med rotterne, men indbyggerne snyder ham og betaler ham kun en enkelt guldmønt for det store arbejde. Som tak for sidst logger han nu også alle børnene ud af byen også ved hjælp af sin tryllebindende musik.

Selvom om der er tale om en Silly Symphony kortfilm er den ikke med på ”Silly Symphonies” dvd’en, måske fordi den ikke er børnevenlig nok.

Skildpadden Er Tilbage / Toby Tortoise Returns (1936)

Efter at have blevet slået i løb i kortfilmen ”Haren og Skildpadden” / ”The Tortoise And The Hare” fra året før beslutter Haren at tage revanche og udfordre nu Skildpadden til en boksekamp. Men mon ikke Skildpadden kan lure de forskellige beskidte tricks Haren prøver at bruge imod ham, i hans iver efter at vinde.

Den er ikke ligeså god sin forgænger og burde have blevet i idekassen, men da et godt forsøg på at lave en sjov opfølger. Denne kortfilm er også at finde på ”Silly Symphonies” dvd’en.

Lykkesmeden / The Golden Touch (1935)

Den grådige Kong Midas får sit ønske opfyldt om at kunne gøre alt han til guld, men han lære dog hurtigt, at dette dog ikke er en evne, som altid lige god at have for når selv når mad og mennesker også bliver til guld, bliver det jo et lidt surt liv at leve. Han beslutter derfor at give afkald på alle disse rigdomme bare for at få mad på bordet.

Endelig får vi en kortfilm instrueret af Walt Disney selv. Den har mange elementer fra hans første sort/hvide tegnefilm, og er bestemt en af de mere spændende i denne samling og er også at finde på ”Silly Symphonies” dvd’en

Billedbogen / Old King Cole (1933)

Denne lille tidlige farve tegnefilm leder tankerne hen på “Shrek” for i denne optræder en masse figurer fra forskellige eventyr og børnesange, som faktisk ikke bestiller andet end at danse lystig til diverse melodier. Selvom om der er tale om en Silly Symphony kortfilm er den ikke med på ”Silly Symphonies” dvd’en.

Kong Neptun / King Neptune (1932)

Denne lille samling rundes af med historien om hvordan Havets Konge - Kong Neptun hævner sig på nogle pirater, da de både truer nogen af hans havfruer, men også tager en af dem til fange på deres skib. Den var for nogen lidt for fræk da den faktisk viser havfruer uden bh eller andet der kan dække brysterne og er nok sluppet igennem censuren da man aldrig ser nogen brystvorter og brysterne forsvinder helt i samme øjeblik piraterne er i nærheden.

Også her er der tale om en Silly Symphony kortfilm som ikke med på ”Silly Symphonies” dvd’en.

Ekstra Materiale

Endnu en omgang gætteleg med Anders And, hvor man efter at have gættet rigtig på 8 spørgsmål belønnes med et 30 sekunders klip fra ”Prince and The Pauper”, som jo findes på Vol. 1, så det lugter igen lidt af skjult reklame, så igen kan det undre, at man ikke giver en hel kortfilm med Anders And i præmie.

Video

Billedet på alle kortfilmene er i 4:3 (1.33:1) format, det er det originale format som da de blev udsendt første gang i biografen og på Tv. Billedet står fint og med udmærkede farver og kontrast, dog uden at være renset for snavs og andet skidt på samme måde, som vi ellers er blevet vant til fra genudsendelserne af de gamle langfilm.

Lyden

Lyden er i Dolby Digital 2.0 med den originale amerikanske tale med danske tekster eller dansk tale. Der er sågar også blevet plads til muligheden for at få Finsk, Svensk, Islandsk og Norsk tale og/eller tekst, hvis man ønsker det. Lyden er forholdsvis ny og med den nye generation af Danske Disney skuespillere, men ellers ikke noget specielt at skrive om.

Konklusion

Igen en lille samling, hvor de fleste har været udgivet før og de resterende er da gode kortfilm, men det er lidt mange penge for at gøre sin samling komplet. Men det er dog stadig meget prisværdigt, at Disney Danmark udsender disse, for de fleste ukendte, kortfilm som er så gamle og et godt og værdig alternativ til de mange billige og dårlige tegnefilm, som tit ligger i filmkasserne i diverse supermarkeder.

Titel: Walt Disney - Skatkammer Vol. 4
Original Titel: Disney Fables Vol. 4
Premieredato: 6. april 2005
Instruktør: Wilfred Jackson, Walt Disney, Dave Hand, Bert Gillert
Skuespillere: Diverse danske, amerikanske skuespillere
Spilletid: 48 min.
Selskab: United Artists Pictures, RKO Radio Pictures Inc. og Walt Disney Pictures, Buena Vista, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disneyvideos.disney.go.com/
The Tortoise And The Hare fra1935 er fyldt med masser af sjove og opfindsomme påfund og detaljer og høre til en af dem man kan se om og om igen.
The Tortoise And The Hare fra1935 er fyldt med masser af sjove og opfindsomme påfund og detaljer og høre til en af dem man kan se om og om igen.
The Golden Touch fra 1935 var den sidste kortfilm som Walt Disney selv instruerede.
The Golden Touch fra 1935 var den sidste kortfilm som Walt Disney selv instruerede.
King Neptune i en af hans mange glansroller fra 30’erne.
King Neptune i en af hans mange glansroller fra 30’erne.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...