Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Watchmen

20. marts 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Watchmen billede

En gruppe af selvbestaltede superhelte tager affære i en by hvor kriminaliteten er løbet løbsk. Her påtager de sig at opretholde loven, om end de selv forbliver lovløse.

Året er 1985, et depressionens USA hænger tungt over denne bys borgere. Man er sig-selv-nærmest kulturen eksploderer.
Præsident Nixon sidder i endnu en periode i det Hvide Hus, Sovjetunionen rykker truende frem mod Afghanistans grænser. Verden er på randen af sammenbrud. En uafhængig bevægelse har sat dommedags uret til at gå af meget snart, da et atombombens Armageddon synes umiddelbart forestående. Og så bliver den legendariske superhelt Edward Blake/Komikeren (Jeffrey Dean Morgan) dræbt..
Superheltene, nu pensionerede ex-helte, på nær Rorschack (Jackie Earle Haley), må samles til rådslagning. Rorschack mener at de alle er i fare, at voldsomme kræfter pønser på at udslette deres eksistens.
Da de alle er maskeret, kender ingen deres virkelig identitet, på nær Adrian, der kastede masken inden gruppen opløstes, og har formået skabe kommerciel succes. Disse midler det afstedkom, er kanaliseret ud i energiforskning, om uudtømmelige energikilder, der ville gøre koldkrigsperioden overflødig, og skabe balance i verden.
Rorschack opsøger alle gruppens medlemmer. Først Dan/Natuglen (Patrick Wilson) som lever et anonymt ensomt liv i stor materiel velstand. Derefter opsøger han Dr. Manhattan/Jon Osterman (Billy Crudup), der inden sin superhelte eksistens, var videnskabsmanden, der ved et uheld blev låst inde i en form for superreaktor. Han blev splittet til atomer, men på mirakuløs vis gendannes han til en menneskelig om end blå og selvlysende form. Hans kræfter er enorme, nærmest guddommelige, og er uofficielt kommet i det amerikanske militærs varetægt. Hans eneste følelsesmæssige relation er til hans kæreste, superheltekvinden Laurie Jupiter/Silkesværmeren II (Carla Gugino).
Dr. Manhattan kan med sine fremtidsvisioner se at dommedags uret ikke lader sig stoppe, og hvad kan en lille flok supermennesker i spraglede dragter gøre ved dette?

Filmen er baseret på tegneserien ”Watchmen”, som blev udgivet tilbage i 1986-87, hvor den kolde krig stadig huserede, og frygten for en atomkrig lå som skygger uvist på befolkningens læber.
Idémanden, den legendariske Alan Moore, er dybt skuffet over, at hans livs værk skulle filmatiseres, hvorimod Dave Gibbons, som er tegneren, har været involveret i selve filmen, og bidraget til dens atmosfære.
Instruktøren Zack Snyder har ramt stilsikkert tegneseriens tone, kulisserne er bevidst retro prægede, og kostumerne sider lige i øjet, stramt men ikke feminint…
Skuespillerne gør også gode figurer i deres outfit. Specielt har komikeren, (birolle), en fanden i voldsk charme tilsat usympatisk adfærd, der overskygger hans medspillere.
Filmen er meget træg i sin begyndelse, og har vel for en action film en af de længste introer jeg har været vidner til.
Selvom volden/splatteren ind imellem virker for voldsom, formod den med sin særprægethed at vinde indpas, at superhelte også har deres mørke sider. Filmen lander på sikre fire stjerner.

Titel: Watchmen
Original Titel: Watchmen
Premieredato: 20. marts 2009
Instruktør: Zack Snyder
Skuespillere: Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson, Carla Gugino, Matt Frewer, Laura Mennell
Spilletid: 163 min.
Selskab: UIP/Paramount/2009
Genre: Action
Link: http://watchmenmovie.warnerbros.com/
Amerikanske poster fra filmen
Amerikanske poster fra filmen
Amerikanske poster fra filmen
Amerikanske poster fra filmen
Den krasbørstige cigarrygende komiker
Den krasbørstige cigarrygende komiker


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...