Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Weathering with You

28. maj 2020 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Weathering with You billede

“Weathering with you” er smuk, humoristisk, rørende og tankevækkende.

Makoto Shinkai brød for alvor igennem med hans fantastiske animefilm ”Your Name”, som tog verden med storm. Det banede vejen frem for anime – en fremragende vej, der blev startet af Studio Ghibli’s grundlæggeren, Hayao Miyazaki, som har budt på eventyrlige animefilm siden 1980’erne. Det er en tung arv at følge, men Makoto Shinkai gør Japan utrolig stolt med sine nyeste film ”Weathering with You”.

Den unge Hodaka ( Kotaro Daigo) ankommer til Tokyo. Han er stukket af hjemmefra og søger nye udfordringer. Dog finder han ud af, at storbylivet ikke er så glamourøst, og det bliver til mange søvnløse nætter uden mad. På en McDonalds forbarmer den unge medarbejder, Hina (Nana Mori) og giver ham en gratis burger. De mødes senere hen igen, hvorpå Hodaka finder ud af, at Hina muligvis har magiske kræfter – hun kan nemlig kontrollere vejret. Det regner uafbrudt i Tokyo. Derfor er selv en lille solskinsstråle dejligt i et vildt vejrfænomen.

Der er mange gode ting at sige om animefilm generelt. De tør noget. Der er dybde i deres karakterer og deres historier. Dette sås tydeligvis i Hayao Miyazakis ”Chihiro og heksene”, hvor Vesten for alvor fik øjnene op for Japans animation. Der er meget fantasyelement over disse fortællinger, som bunder grund i de traditionelle japanske historier, men ikke desto mindre er fortællingerne meget menneskelige.

Naturligvis fortsætter Makoto Shinkai samme flotte stil som tidligere succes ”Your Name”. Der er en stærk kærlighedshistorie imellem de to hovedkarakterer, hvorpå et magisk element får dem til at indse deres kærlighed, og hvordan intet kan komme imellem dem. Ligesom ”Your Name” er denne animefilm utrolig flot. Det er en fryd for øjet. Intet mindre.

Selvom et af tematikken er klimaforandringer, så er det ikke det stærkeste tema igennem filmen. Jo vist regner det. Det regner sågar hele tiden, men der er også konsekvenser, når Hina begynder at manupulere med vejret. Disse konsekvenser skal de begge lære at håndtere i en verden, som er uretfærdig. Shinkai har tydeligvis lagt stor vægt på de økonomiske og sociale vanskeligheder som unge mennesker står overfor i dag, både i forhold til jobmarkedet og systemer, der gør det besværligt at være i fred.

Man er så investeret i de to hovedkarakterer, som både har humor med på vejen. Det er en utrolig sjov film, som også spiller på de akavede teenageår. Dog er relationen også så stærk, at man ikke kan andet end at blive rørt. Det er stærk dialog og endnu stærkere tematikker, som blot gør at denne filmoplevelse er fabelagtigt.

”Weathering with You” er smuk, rørende, humoristisk og visuel fantastisk. Makoto Shinkai har skabt endnu en succes til den allerede imponerende japanske animekultur. Historien er muligvis ikke så original som hans seneste ”Your Name”, men ikke desto mindre er den fortsat fyldt med charme, hjerte og rørende øjeblikke.

Titel: Weathering with You
Original Titel: 天気の子
Premieredato: 12. marts 2020
Instruktør: Makoto Shinkai
Skuespillere: Kotaro Daigo, Nana Mori, Keisuke Suga, Natsumi Suga
Spilletid: 112 min.
Selskab: CoMix Wave Films, Camera Film, 2020
Genre: Fantasi , Humor , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...