Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Wedding Crashers

14. oktober 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Wedding Crashers billede

To ungkarle sniger sig til bryllupper for at score så mange damer som muligt. Filmen imponerer med glimrende timing og en god historie

John (Owen Wilson) og Jeremy (Vince Vaughn) er to unge yuppies, der nyder singletilværelsen. De to ved godt, hvad der skal til for at få de basale behov opfyldt, men for to grådige ungkarle, der bare ikke kan få nok, er der flere udfordringer at kaste sig ud i.

Og hvad har ungkarle så brug for? Naturligvis en masse dejlige kvinder, en masse fest og god mad, og hvor finder man så det? Det gør man naturligvis til et bryllup, hvilket betyder, at vores to unge venner her, begynder at give sig ud for at være alle mulige og umulige familiemedlemmer for at komme med til så mange bryllupper som muligt. Det går også efter planen, og de to scorer gode damer og gratis drinks i store stimer – men ak og ve, i den romantiske komediegenre skal den eneste ene jo findes, og da John møder den underskynde og storcharmerende Claire (Rachel McAdams), skal der ikke megen genrebevidsthed til at indse, at resten af filmen handler om de tos kamp for at få hinanden.

”Weeding Crashers” er således en genrefilm, der ikke undviger nogen konventioner. Til gengæld opfylder den dem på rigtig fin vis; for filmen er sprængfyldt med overdådigt sjove situationer og forviklinger, den har charme og fine skuespilpræstationer hele vejen igennem.

Derfor æder man filmen med tårerne trillende ned af kinderne af såvel grin som indlevelse i situationerne.

Filmens hovedrolle spilles af Owen Wilson, der har specialiseret sig i halvmorsomme roller som f.eks. i ”Shanghai Noon” (2000), ”Meet the Parents” (2000) og ”The Royal Teenbaums” (2001). Ofte har Wilson spillet sammen overfor en makker af en art, enten Ben Stiller eller Jackie Chan. Wilson er således bestemt ikke en uinteressant herre, hvilket han også har vist ved sammen med instruktør Wes Anderson at skrive manuskriptet til den super vellykkede komedie ”The Royal Teenbaums”.
Wilson synes at være rigtig god i makkerskabsdelen af de film, han spiller med i her, og igennem samspillet med Vince Vaughn viser filmen her igen, hvor godt en sådan del af en film kan fungere, når det lykkes. Vince Vaughn er med sit store lidt kluntede ydre en naturlig kim til gode grin, og overfor Wilson bliver han ekstra god. Filmen viser også, at mesterskuespilleren Christopher Walken stadigvæk formår at give sine roller nole mystiske og interessante karaktertræk, der kan trække de fleste film op. I rollen som livsklog far til den forelskede Claire viser han sig således både som en følsom og en nøgtern type..

Alt i alt har David Dobkin, der i 2003 lavede ”Shanghai Knights”(Owen Wilson og Jackie Chan), med ”Wedding Crashers” skabt en yderst vellykket romantisk komedie, der besynger kærligheden på en måde, der også tager stilling til at en mand nu engang er en mand og har brug for at løbe hornene af sig.
Den romantiske komedie er ofte en gerne, der keder mig overmåde meget, men med en film som ”Wedding Crashers” findes der en balance, så man både kan grine og føle på en gang – og det er jo ikke så ringe endda.

Titel: Wedding Crashers
Original Titel: Wedding Crashers
Premieredato: 14. oktober 2005
Instruktør: David Dobkin
Skuespillere: Owen Wilson, Vince Vaughn, Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fischer, Jane Seymour, Keir O’Donnell, Bradley Cooper, Ron Canada, Ellen Albertini Dow
Spilletid: 119 min.
Selskab: Tapestry Films, Filmcompagniet
Genre: Humor
Link: http://www.serialnoceurs.com/

banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...