Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

What?

5. oktober 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

What? billede

En ung pige er på rejse gennem verden, men da hun når Italien, er skæbnen hård ved hende i form af en trio voldtægtsmænd, hun flygter lige ned til galskaben, en underlig institution...

At rejse gennem verden i 70´erne, er en ting, men at havne i Italien, en anden, det må den unge amerikaner Nancy (Sydne Rome) sande.
Hun kommer op at køre med en flok italienske mænd, og bifalder deres venlighed overfor hende (den noget blåøjede), og i al ærbødighed, standser de bilen og prøver at voldtage hende. Hun når at flygte, uden kuffert og pas, og med en t-shirt der er revet op. Hun tager en elevator/lift ned til et stort hus. En sort hund byder hende velkommen, med en knurren, hun flygter ind i huset, en underlig person kommer ud, gentagende det samme (på italiensk), hun følger efter, og pludselig er hun indlogeret på stedet. Næste morgen vågner hun, t-shirten er forsvundet, så hun må tage sin dagbog op (det eneste hun fik med) til at skjule sine bryster, og begiver sig mod terrassen. Der har en af husets gæster Alex (Marcello Mastroianni) indlogeret sig mageligt i en liggestol.
Med dekadence og storhedsvanvid, med tryk på vanvid bliver det en tour de force i mødet med husets beboer, en bevæbnet Musquito (Roman Polanski), der kun ønsker Alex død, en butler der spiller Mozart og klager over sine hænders knoer, to englændere, hvoraf den ene konstant har sex med en kvinde, og Sydne der halvt afklædt eller helt bevæger sig gennem dette drømmeagtige og skræmmende univers.

Den uforudsigelige Polanski gjorde det igen, med What, en surrealistisk sexkomedie, hvor det selvbevidste jeg´et er trukket op i øverste lag, og er blevet styrende, hvor Sydne Rome, spiller den uskyldige kludedukke for husets egen regler, i et underligt drømme univers. Det hører ikke til Polanski´s bedste, men den har mesterens umiskendelige touch. Den er indspillet i perioden efter hans kone gravide Sharon Tate, blev myrdet af kultlederen Charles Mansons gale disciple, og bære tydelig præg af en Polanski i ubalance. Galskaben, den hidsighed der ligger latent i flere personer, plus hans egen optræden som Musquito.
Den efterfølgende Chinatown, var han tilbage på mesterkurs.
”What?” er en sær parodi, men er et interessant møde, og et must for fanskaren. Den er nu endelig udkommet på dvd, efter år med censur, er den her i uklippet udgive.

Ekstra materiale er den originale trailer tilsat fin klassisk musik uden scenelyd.
En filmografi plus biografi over filmens hovedkræfter, Polanski, Mastroinianni og Sydne Rome har også fundet sin plads.
Stillbilleder der kører i et slideshow, gammeldags og passé.
Så er der ”trivialiteterne, hvor filmen blev skudt, en interessant oplysning, i det smukke Capri, en den berømte film producer Carlo Pontis (gift med Sophia Loren) villa, med udsigt ud over vandet.
Et trailershow afslutter ekstra materialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Another World Entertainment.

Titel: What?
Original Titel: What?
Premieredato: 28. september 2007
Instruktør: Roman Polanski
Skuespillere: Sydne Rome, Marcel Mastroianni, Hugh Griffith, Guido Alberti, Gianfranco Piacentini, Roman Polanski
Spilletid: 114 min.
Selskab: Les Films Concordia/1972
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...