Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Where to Invade Next

30. august 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Where to Invade Next billede

Den provokerende USA-kritiker Michael Moore er efter 6 år tilbage. Denne gang er han taget til Europa, men tonen er blevet noget mildere på hans gamle dage.

Instruktør Michael Moore har lagt den aggressive og vrede retorik på hylden i hans nye dokumentar ’Where To Invade Next’. Men bare rolig, han er stadig sarkastisk som bare fa’en.

Michael Moore rejser i sin nye film til Europa – for at opsamle alle de gode ting, som vi har kørende for os herovre; velfærdsystemet, fri uddannelse osv. og tage dem med hjem til USA.

Som sædvanlig har Moore en-tunge-i-kinden drillerier over alt – fra filmens første færd, hvor den store kritiker af den amerikanske underrigspolitik står i spidsen af et amerikansk krigsskib og vifter med landets flag.

Men den 61-årige Michael Moore er på sine gamle dage også blevet mindre konfliktsøgende. ’Where to Invade Next’ virker som om, at man er taget på ferie med sin hygge-onkel – og selvom tonen kan være skarp og belærende, så er der ingen buldrende vrede eller faretruende påstand som skal begrundes, som normalt har været Moores tilgang i mesterværkerne ’Bowling for Columbine’ og ’Fahrenheit 9/11’.

Bag den rare stemning gemmer sig dog en lærerig visionær inspiration – som ikke bare skal provokere USA og støtte om Moores politiske holdninger, men som viser en verden, hvor vi faktisk kan lære noget af hinanden. Det er Moores mest positive og lune sarkastiske kastering af USA's hegemoniske selvopfattelse til dato. Der er ikke blå og brand, men smil, pension og skolemand, der er på menuen.

Man skal dog aldrig glemme, at Moore har en tendens til at manipulere og at miste objektivteten – og det gør han også i ’Where to Invade Next’. Moore flyver rundt i Europa på en lyserød sky, hvor alle de positive ting fremhæves, men ingen af landenes problematikker tages med i regnestykket. Moore piller følgevirkningerne ud af sin ligning, så det passer perfekt ind i hans resultat.

Moore er mildere og lunere end nogensinde før. Det klæder ’Where to Invade Next’, der gives et anden visionær, men dog noget farvet grundtone.

Ekstramateriale
DVD'en indeholder intet ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Where to Invade Next
Original Titel: Where to Invade Next
Premieredato: 18. august 2016
Instruktør: Michael Moore
Skuespillere: Michael Moore, Krista Kiuru, Tim Walker
Spilletid: 115 min.
Selskab: Dog Eat Dog Films, Scanbox, 2015
Genre: Dokumentar





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...