Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Wicked Little Letters

6. juni 2024 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Wicked Little Letters billede

Vulgært sprog, mystiske breve, humor og fremragende skuespil danner rammerne for denne britiske humoristiske perle.

Nogle gange er virkeligheden mere utrolig end fiktion. Dette var også tilfældet tilbage i 1920’ernes England, hvor to naboer ikke ligefrem var hjerteveninder. Og lige pludselig begynder det at vælte ind med vulgære og sjofle breve. En mildest talt glemt historie får nu dagens lys i denne skønne britiske komedie.

I den lille landsby Littlehampton bor den kristne Edith ( Olivia Colman). Hun begynder at modtage ubehagelige breve med et yderst vulgært sprog. Edith har dog kun én mistænkt. Nemlig hendes grovbandede nabo, Rose (Jessie Buckley). Rose bliver sågar sat bag tremmer, uden nogle tydelige beviser, og derfor beder hun den kvindelige politibetjent, Moss ( Anjana Vasan) om hjælp. Det bliver en kamp imod stregen at finde frem til afsenderen af disse modbydelige breve.

Oscarvinderen Olivia Colman beviser endnu engang, at hun er en af nutidens bedste skuespillere. Hendes skuespil virker meget naturligt og giver Edith dybde og forståelse. Samtidig får hun et godt modspil af stortalentet Jessie Buckley, som fik sit helt store gennembrud i filmen ”Wild Rose”. Skuespillet er særdeles fremragende igennem filmen, som både skal anses som er en hyldest til fortidens kvinder, men også fortidens pinlige adfærd.

Manuskriptet byder på humoristiske vendinger, en masse kreative bandeord og en hjertevarm fortælling fra start til slut. Selvom filmen skal ses som et humoristisk tiltag til en yderst mærkværdi sag, så er der også plads til fortidens frustrationer, hvor ligestilling, retssikkerhed og avanceret teknologi for alvor manglede. Dette bliver dog fortalt med så meget humor, at man sidder og griner af fortidens rædsler i stedet for at sidde i ubehag.

”Wicked Little Letters” er en hjertevarm, humoristisk og herlig lille britisk perle. Der er fremragende skuespil igennem hele filmen, hvor både Olivia Colman og Jessie Buckley stråler som de storbandede kvinder. Filmen må anses som en hyldest til britisk historie og ikke mindst britisk humor.

Titel: Wicked Little Letters
Original Titel: Wicked Little Letters
Premieredato: 6. juni 2024
Instruktør: Thea Sharrock
Skuespillere: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Joanna Scanlan, Gemma Jones, Malachi Kirby, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Timothy Spall
Spilletid: 100 min.
Selskab: Film4, SF Studios, 2023
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...