Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Without Love - Urette Ægtefolk

29. august 2007 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Without Love - Urette Ægtefolk billede

Screwball når det er bedst

Flere har kritiseret ”Without Love” for at være under par for duoen Katherine Hepburn og Spencer Tracy. Jeg indrømmer blankt at det er den første film jeg ser med det berømte par, men hvis det her er under standarden, så skal jeg lige love for at jeg vil være at finde ved videohylderne de næste par uger! Jeg var fanget fra starten, ikke af den mærkværdige historie, men af præstationerne fra alle involverede.

Tracy er eminent som videnskabsmanden der ankommer til Washington på jagt efter et sted at foretage sine lyssky regeringsprojekter i ro og mag. Han møder den drukfældige, men charmerende Quentin (en veloplagt og morsom Keenan Wynn) og overnatter i dennes kusines enorme, tomme hus. Da hun kommer hjem dagen efter har vor videnskabsmand allerede fundet sig godt til rette i kælderen og mere eller mindre ansat sig selv som husets opsynsmand.

Det er denne selvfølgelighed i det ironiske manuskript der lægger op til de fantastiske dialogudvekslinger og tempofyldte diskussioner der kendetegner screwball-genren når den er bedst. Og med mit begrænsede bekendtskab med genren så hører ”Without Love” til noget af det allerbedste jeg har set. Videnskabsmanden og enkefruen der ejer huset finder hurtigt ud af at de er på bølgelængde i deres bitre forhold til kærligheden og beslutter sig for at indlede et kærlighedsløst ægteskab baseret på gensidig respekt og hjælpsomhed. Det er så besynderligt som det lyder, men heldigvis er det ikke plottet der er drivende. Det er derimod de komiske optrin, den fortrinlige og hylende morsomme dialog og den gnistrende kemi mellem Tracy og Hepburn. Kan den gøres bedre end her, kan jeg ikke vente med at se det!

”Without Love” er også et glimrende eksempel på den grovkornede, ironiske humor som mange i dag ikke forbinder med Hollywood-film fra 1940erne. Provokationerne fungerer stadig den dag i dag og grinene er lige så høje som dengang. I det hele taget en dejlig, morsom og fantastisk underholdende film!

Lyden er fin og klar, men billedet kunne godt være finere end nu, hvor der er tydelige tegn på filmens alder.

Bonusmaterialet er igen et forsøg på at genskabe 1940erne biografoplevelse med kortfilm, tegnefilm og trailere, men uden noget der reelt har at gøre med filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Warner Home Video.

Titel: Without Love - Urette Ægtefolk
Original Titel: Without Love
Premieredato: 26. juni 2007
Instruktør: Harold S, Bucquet
Skuespillere: Spencer Tracy, Katherine Hepburn, Lucille Ball, Keenan Wynn, Carl Esmond
Spilletid: 105 min.
Selskab: Warner Bros. 1945
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...