Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

X-Files Season 6

12. november 2007 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

X-Files Season 6 billede

Med sjette sæson er "X-Files" begyndt at træde vande, selvom serien stadig er fantastisk underholdning.

”X-Files”, eller ”Strengt Fortroligt” som det hed dengang det blev vist på de danske Tv-skærme, er nu nået til sin sjette sæson ud af ni. Mulder og Scully er efter femte sæson sat af de berygtede X-filer, da disse blev brændt ned, og efter en lang jagt på rumvæsener på Antarktis (ja, sjette sæson udspiller sig netop lige efter filmen ”The X-Files” slutter), der har kostet FBI en stor sum penge, er de ikke længere i godt lys hos ledelsen. Den kyniske agent Spender får fremtidige X-filer tilsendt, og Mulder må selv opsnuse sager, kæmpe imod regeringskomplotter og ligeså kæmpe med selv den nærmeste ledelse i form af Skinner.

Med den nu sjette sæson er ”X-Files” langsomt ved at være ved vejs ende. Enden kan faktisk allerede mærkes fra starten af denne sæson, hvor enkelte historier bliver rundet bedre af end tidligere, og plothuller samt åbne slutninger bliver mere og mere sjældne. Hvor femte sæson eksperimenterede med formel er sjette sæson nærmest den direkte modsætning. Ikke kun historierne begynder langsomt at gå i tomgang, men stilen kører mere og mere på rutine, hvilket i enkelte afsnit føles som ugidelighed fra skabernes side. Selvom sjette sæson halter efter f.eks. mine personlige favoritter, tredje og femte, så er der stadig masser af god underholdning i vente. Især forholdet mellem Mulder og Scully bliver nærstuderet. I et afsnit er de tilsyneladende gift og undercover, og et andet bliver Mulders nabo besat af Scully, men regner ud, at Scully allerede er forelsket i Mulder. Intrigerne bliver dog aldrig kliche og sentimentale, det hele bliver let rørt på delikat og subtil manér for ikke, at lade seriens karakterer ændre sig og virke pludseligt utroværdige. Mytologien, som den overordnede ”X-Files” historie nu kaldes, bliver sat i baggrunden i denne sæson. Et afsnit i starten, et i midten og et i slutningen er alt hvad der er gjort plads til her, og i enkelte afsnit berøres den ligeså minimalt. Historien er blevet gjort meget let tilgængelig i denne omgang, og konspirationerne er knap så indviklede som førhen.

David Duchovnys sorte og tørre humor i form af Mulder er stadig til stede, og dens spillerum er blandt de vigtigste elementer i serien. Gillian Anderson som Scully bliver med tiden mere og mere menneskelig, selvom hun i denne sæson er knap så sårbar som i den sidste. Begge skuespillere er fremragende karismatiske i deres roller, og de kan ikke roses nok, da de begge har en stor del af skylden for seriens succes. Som sagt er den eksperimenterende stil fra sidste sæson blevet lagt på hylden, og tilbage er en rutinepræget stil, i den form vi kender fra seriens første sæsoner. Der er blevet gjort plads til et forvirrende håndholdt kamera til tider, men for det meste, er opbygning og kameraføring forholdsvist anonymt.

Der er stadig masser af underholdning tilbage i ”X-Files”, og syvende sæson er også allerede på gaden, som ligeså er et kig værd. Selvfølgelig ville det være skørt at starte med sjette sæson, da mange af historiens bikarakterer ikke introduceres eller forklares, men alligevel er sjette sæson simpel nok til, at det ikke er et direkte umuligt sted at starte. Kun enkelte afsnit virker direkte fjollede, såsom det pladdersentimentale afsnit, der prøver at bilde os ind, at alle kendte baseballstjerner i virkeligheden var rumvæsener med en forkærlighed for sporten. Også historien om The Lone Gunmen der fortsat forsøger, at skaffe hemmelige militærinformationer virker overflødig, men det afbalanceres fint med en masse virkeligt gode og tankevækkende afsnit, som episoden om det perfekte samfund, Arcadia, og episoden hvor alle oplever den samme dag igen og igen i samme stil som klassikeren ”Groundhog Day” med Bill Murray. ”X-Files” er i sin sjette sæson stadig anbefalelsesværdig, selvom serien allerede nu er begyndt at træde vande.

Ekstramateriale: 5/6

Endnu engang er der masser af ekstramateriale på udgivelsen. Slettede scener der kan ses sammen med afsnittene, en håndfuld featurettes på omkring en times tid i alt, og ligeså enkelte afsnit med kommentarspor. Alt er seværdigt og vældigt underholdende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: X-Files Season 6
Original Titel: X-Files Season 6
Premieredato: 6. november 2007
Instruktør: Chris Carter, Kim Manners, Rob Bowman, Michael W, Watkins
Skuespillere: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B, Davis
Spilletid: 990 min.
Selskab: 20th Century Fox Television, Ten Thirteen Productions, X-f Productions, SF/Fox, 2007
Genre: Andet
Link: http://www.foxhome.com/xfiles6


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...