Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

X-Files Season 8

2. januar 2008 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

X-Files Season 8 billede

Enden er nær - gudskelov for det!

Mulder er kidnappet af rumvæsener, alt imens at Scully gennemgår en tvivlsom graviditet. Kersh sætter en ny agent på x-filerne, i håb om at skabe troværdighed omkring dem og få fundet Mulder hurtigst muligt. Doggett, som han hedder, får hurtigt et godt forhold til Scully, selvom han er i evig benægtelse om det overnaturlige.

Denne nu 8. sæson af ”X-Files” kunne have været en ny begyndelse på en langsomt døende serie. Den forsøger da fra tid til anden også at være sin helt egen, mest igennem seriens mytologi som så absolut udgør størstedelen af denne sæsons afsnit. Desværre ender denne sæson dog med at bide sig selv i halen, hovedsageligt fordi den nye begyndelse på serien virker noget genkendelig. Vi er nemlig startet forfra igen, Scully har overtaget Mulders rolle som den troende og Doggett får så Scullys rolle som ikke-troende. Kun enkelte afsnit har den gamle magi tilbage i sig, heriblandt et afsnit hvor dagene går baglæns for en person samt en historie om et spøgelse af kød og blod. Andre afsnit er så mislykkede at det halve kunne være nok, fordi de virker alt for genkendelige og forudsigelige. Historien om den menneskelige flagermus samt den om en mand af stål vækker mere latter end gru, og bliver hurtigt glemt igen.

Som sagt er den sammenhængende historie i ”X-Files” en stor del af denne sæson. Den bliver ”dummet ned” en smule, og er knap så interessant, intens eller spændende som førhen. Faktisk skal man helt til sæsonens afslutning før det bliver en smule interessant, men klimakset er nærmest ikke-eksisterende og på trods af en håndfuld plothuller, kunne dette sagtens have været seriens sidste sæson. Der er dog en sæson tilbage, som uden tvivl er seriens værste, men det er dog i tæt kapløb med denne.

David Duchovny har rollen som Mulder, og på grund af hans forsøg med at skabe et navn i Hollywood igennem film, har han ikke længere en hovedrolle i serien. Halvvejs igennem denne sæson er det dog tæt på, men det er stadig hovedsageligt Scully og Doggett vi følger som hovedpersonerne. Robert Patrick har fået den svære opgave at afløse David Duchovny. Patrick kender vi nok bedst fra ”Terminator 2” hvor han var i tæt kamp mod Schwarzenegger. Faktisk er der flere scener der nikker genkendende til lige netop den film, som det mindste kan skabe et par smil hos filmkendere. Patricks rolle Doggett er en svær størrelse, fordi han er svær at acceptere som en del af ”X-Files”. Længe har vi fulgt Mulder og Scully, og det er bestemt også disse to karakterer som vi alle kender. Doggett er alt for anonym og ligegyldig til virkelig at slå sig fast som en mindeværdig karakter, alligevel fatter vi som publikum sympati for ham pga. hans baghistorie og oprigtighed fortalt igennem Patrick.

”X-Files” har længe været undervejs mod slutningen, en følelse man har kunnet spore helt tilbage i 6. sæson. Serien mangler nu virkelig kant og nye idéer, så det er næppe en anbefalelsesværdig sæson. Alligevel er den, som alle de andre sæsoner, et must for fans af serien, selvom det kun er hvert tredje afsnit der er en træffer. Den endelige karakter kom med nød og næppe op på 3 stjerner. Jeg krydser stadig fingre for filmen der skulle udkomme senere i år, men hvis kvaliteten skal følge den dalende kurve, bliver det næppe en film man ser mere end en gang.

Ekstramateriale: 3/6

Ekstramaterialet er det samme som på de tidligere udgivelser. Der er masser af slettede scener, programmer der går bag om kameraet, kommentarspor, interviews osv. Men alt imens at serien bliver mindre interessant, gør ekstramaterialet også. Selvom det er spændende at høre om, hvor svært det er at holde serien i live, kan man alligevel godt se, hvorfor de afsluttende to sæsoner er blevet glemt med tiden.

SF/Fox.

Titel: X-Files Season 8
Original Titel: X-Files Season 8
Premieredato: 4. december 2007
Instruktør: Kim Manners, Chris Carter, Rod Hardy, Scott Shaw, Richard Compton mm.
Skuespillere: Robert Patrick, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, David Duchovny, William B, Davis
Spilletid: 945 min.
Selskab: 20th Century Fox Television, Ten Thirteen Productions, X-f Productions, SF/Fox, 2007
Genre: Andet
Link: http://www.foxhome.com/xfiles8


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...