Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

13 Beloved

17. august 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

13 Beloved billede

Rendestenen er en nærgående realitet for en Pusit, fyret fra arbejdet og håbløs forgældet. Da ringer telefonen og en stemme fortæller at han er blevet udvalgt til at deltage i en særlig konkurrence.

Som sælger af musik udstyr, er der benhårdt konkurrence for denne unge thailandske mand Pusit/Chit (Krissada Terrence). Og de moderne tider fornægter sig ikke, robotter står klar på sidelinien, men et brev med firmaets gode anbefalinger i hånden, må Chit komme til hægterne. Men inden han når så langt ringer telefonen, og en ukendt stemme, tilbyder ham et deltage i en super hemmelig undergrundskonkurrence. Hvis han gennemfører tretten prøver vil han vinde flere penge end han nogensinde kan drømme om. Han vil aldrig nogensinde behøve at arbejde igen.
Det er ingen svær beslutning, men den første prøve viser allerede hvilket skæbnesvangert valg han fik truffet. Firmaets arrogante supersælger skal slås i gulvet, for at komme videre til prøve nummer to. Pusit bedste ven Tawng (Achita Wuthinounsurasit) ser vantro og måbende til.
De efterfølgende prøver stiger i sværhedsgrad, at få tre børn til at græde, slå en gammel mand ned, æde lort og det der er værre, som kan medføre at Pusit kan miste familie, venner og tilmed sit eget liv.
For hver opgave han fuldfører, bliver hans konto belønnet med et større og stigende beløb, og skulle han vælge at hoppe fra, tømmes hele beløbet.
Tawng begynder at undre sig fra sidelinien over sin vens forvandling, men også hun bliver overvåget, og bliver en del af konkurrencen.

En interessant horror/sci-fi fortælling, om det mareridts prægede lovløse virtuelle verden, hvor kravende for underholdning overstiger moral og etik. Hvilket allerede er sket (”Big Brother”, diverse japanske underholdnings horror show m.fl.), og hvor grænserne hele tiden brydes.
Lidt a la ”Falling Down”, har verden også set sig sur på den unge Chit (shit), som er et nemt offer for umenneskelige prøvelser.
De styrende hovedpersoner overbeviser, medens flere af de mindre roller virker en kende overspillet. Men ikke noget der påvirker det store billede.
Det er undervejs temmelig ulækkert, og bestemt ikke for sarte sjæle. Afslutningen er overraskende. God eller dårlig, bedøm selv.

Dvd udgivelsens ekstra materiale består skuffende kun af trailers. Interview, samt baggrunds materiale er savnet for dette udspil på dvd markedet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: 13 Beloved
Original Titel: 13 Game Sayawng
Premieredato: 22. juli 2008
Instruktør: Chukiat Sakveerakul
Skuespillere: Krissada Terrence, Achita Wuthinounsurasit, Sarunyu Wongkrachang, Nattapong Arunnate, Penpak Sirikul, Alexander Rendel
Spilletid: 108 min.
Selskab: Sahamongkolfilm/2006
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.13beloved.com
Bagsiden af dvd coveret.
Bagsiden af dvd coveret.
Den thailandske film plakat.
Den thailandske film plakat.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...