Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

3:10 til Yuma

25. januar 2008 af Christian Arhoff Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

3:10 til Yuma billede

Western geninspilningen genopfinder genren, tilføjer den komplekse personer og krydre den med fremragende skuespil, hvad venter du på?

Western genren har aldrig sagt mig så meget. John Wayne vs. indianerne gav aldrig det store indtryk på mig som dreng, da jeg syntes det var forældet og fordomsfuldt, og dette gjorde nok at jeg endte med at undgå hele genren, på nær et par enkelte film. Dette har dog ændret sig lidt i de seneste par år. Efter at tv-serien ”Deadwood” blev en megasucces begyndte westerngenren at blive mere interessent for mig, denne gang med mere karakterbaseret historier.
2007 blev så året hvor western genren for alvor markerede sin tilbagekomst med to fremragende film. Først ”Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford” og nu ”3:10 til Yuma”

3:10 til Yuma handler først og fremmest om to mænd. Dan Evans(Christian Bale) og Ben Wade(Russell Crowe). Dan Evans er en rancher der prøver at få tingene til at hænge sammen. Han ejer en lille gård hvor han bor med sin familie, sin kone Alice(Gretchen Mol) og sine to sønner William(Logan Lerman) og Mark(Benjamin Petry). Han har mistet sit ben i Borgerkrigen og har derfor svært ved at arbejde på gården og bliver derfor truet gang på gang af vrede kreditorer, som familien skylder penge. Han beslutter sig for at tage til Bisbee for at bede kreditorerne om at lade hans
Familie være i fred. Her er han vidne til pågribelsen af en af berømte og berygtede revolvermænd i vesten Ben Wade. Wade skal transporteres til byen Contention så han kan komme med 15:10 eller 3:10 toget til Yuma, hvor der lægger et stort moderne fængselsanlæg. Evans ser her muligheden for at tjene nogle penge, da der ikke er mange der frivilligt melder sig til opgaven, og tilbyder at hjælpe hvis han får 200 dollars.
Med sig har han Byron McElroy(Peter Fonda) en Pinkerton agent, der kun kender Wade alt for godt, Doktor Potter(Alan Tudyk), den lokale læge og Mr. Butterfield(Dallas Roberts), der ejer af en armeret stage coach Ben Wade har røvet.

Sammen begiver disse folk sig ud på en rejse jagtet af venner og fjender, og ikke mindst Ben Wades bande, for at nå 3:10 til Yuma.

3:10 til Yuma fungere næsten som en road movie da rejsen, specielt for Dan Evans handler om langt mere end at få en kriminel på et tog. Han har fået muligheden for at bevise at han kan bidrage med noget, og det er dette der er med til at gøre 3:10 til Yuma en fremragende film. Man kunne sagtens have lavet det som en action western, hvor Dan Evans og Ben Wade var flade personer, der bare var den gode og den onde, men den vej går instruktør James Mangold(”Walk the Line”) ikke. Historien er gjort større, mere omsiggribende, lidt ligesom en anden genindspilning ”The Departed”, hvor man bruger mere tid på at bygge historien og personerne op, så når der endelig sker noget, er man det mere involveret.

Bale og Crowe er fantastiske. Begge er Oscarværdige præstationer, og selvom Crowe har den sjovere af rollerne, stjæler Bale ligeså meget opmærksomhed med sit portræt af den stille rancher, og jeg mindes ”Heat” når jeg sker hvor gode de to roller er overfor hinanden. Det står gnister når de er på skærmen. En anden der er ved at løbe af sted med filmen er den unge engelske skuespiller Ben Foster, der i sin rolle som Ben Wades højre hånd, jagter efter vores hovedpersoner, og skyer ingen midler i forsøget på at benfrie sin leder.

3:10 til Yuma er en superwestern og hvis du som mig ikke er tosset med genren, bør du alligevel give den en chance, da den er meget moderne, kompleks og skuespillet er fremragende.

Titel: 3:10 to Yuma
Original Titel: 3:10 to Yuma
Premieredato: 25. januar 2008
Instruktør: James Mangold
Skuespillere: Christian Bale, Russell Crowe, Ben Forster, Peter Fonda, Dallas Roberts, Alan Tudyk, Gretchen Mol, Logan Lerman
Spilletid: 117 min.
Selskab: Relativity Media, Tree Line Films, 2007
Genre: Western
Link: http://www.310toyumathefilm.com
Faren lurer overalt for vores hovedpersoner
Faren lurer overalt for vores hovedpersoner
På tur igennem de fantastiske landskaber
På tur igennem de fantastiske landskaber
Be afraid, be very afraid
Be afraid, be very afraid


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...