Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

3 Ting

18. maj 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

3 Ting billede

Dramathrilleren "3 ting" nyder godt af en særdeles veloplagt Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen som Mikael, og selvom filmen taber en anelse momentum i løbet af sin handling, formår den stadig at levere solid spænding og overraskende humor.

Nikolaj Coster-Waldau nyder stor succes i udlandet og er stadig blandt de karakterer i hitserien "Game of Thrones" (2011-), som ikke er blevet dræbt endnu. Desuden er han også et stort navn i USA, hvor han flere gange er blevet castet i store produktioner såsom "Mama" (2013) og "Gods of Egypt" (2016), for blot at nævne et par stykker. Birgitte Hjort Sørensen er også godt i gang med at slå sit navn igennem på den anden side af Atlanten, og hun har bl.a. medvirket i "Game of Thrones" samt "Pitch Perfect 2" (2015). Med andre ord, så er det rart, at selvom udlandet har fået øjnene op for flere og flere skuespillere fra lille Danmark, at de stadig tager sig tid til at komme hjem og berige de danske produktioner.

Dobbelt op på butter chicken
I "3 Ting" følger vi Mikael, en dygtig sprængstofekspert, der er indgået i et vidnebeskyttelsesprogram. I samarbejde med en gruppe serbiske kriminelle har han stjålet 60 millioner kroner fra et depot i Gladsaxe, men forsøger nu at redde sit eget liv ved at udgive sine medsammensvorne. Han bliver placeret på et ukendt hotel, hvor han skal afgive sit vidneudsagn til politiet og holde sig i live i et døgn, indtil han kan vidne i retten og derefter rejse til Spanien og starte et nyt liv. Han har dog lige 3 ting, som han vil have, inden han vidner: muligheden for at tale med en kvinde ved navn Camilla, en særlig kasse, som ligger i et opbevaringslager og to gange butter chicken fra en restaurant i Valby.

Befriende humoristisk tone
Filmen er instrueret af den rutinerede manuskriptforfatter Jens Dahl, der bl.a. har skrevet manuskriptet til den første "Pusher" (1996). Med "3 Ting" formår han at konstruere en film, der tålmodigt bygger spændingen op, og som bygger på solide præstationer af Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen og Lærke Winther. Rekvisitterne og virkemidlerne er ganske få, men den enkle stil og den velplacerede tilsatte humor giver filmen en ekstra dimension, i forhold til hvis den havde været decideret humørforladt. Selvom det er et alvorligt emne filmen adresserer, står filmen ikke i vejen for sig selv og tillader sine skuespillere at more sig i deres respektive roller. Der er naturligvis ikke tale om en lårklaskende humoristisk tone, men den balancerer fint spændingsmomenterne og de sjove indslag.

Dårligt lydbillede og dynamisk afslutning
Undervejs taber filmen dog en smule momentum, og det dårlige lydbillede tæller en del ned, da det er svært at høre, hvad der bliver sagt i nogle scener. Men det er jo desværre et generelt problem med de danske film og serier. Selvom den tålmodige opbygning selvfølgelig er tilsigtet, så er den desværre også med til at trække filmen en smule i langdrag, og i midten af filmen går den for meget ned i tempo. Det ville have været passende, hvis Jens Dahl havde strammet grebet og konsekvent havde holdt fokus, men gudskelov stiger tempoet til sidst og det giver en dynamisk og spændende afslutning.

Solid og velspillet
"3 Ting" er en solid, velspillet og underholdende dansk spændingsfilm, der med sit cool og overbevisende look, bestemt er anbefalelsesværdig.

Titel: 3 Ting
Original Titel: 3 Ting
Premieredato: 18. maj 2017
Instruktør: Jens Dahl
Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen, Lærke Winther, Jacob Lohmann, Morten Holst
Spilletid: 89 min.
Selskab: Scanbox, 2017
Genre: Drama , Krimi , Thriller
Link: https://www.scanbox.com/movies/3-ting/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...