Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

5 People You Meet In Heaven

22. maj 2005 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar

5 People You Meet In Heaven billede

Sommetider ser man en film, som går direkte i hjertet. Denne film er en af slagsen, du ikke må snyde dig selv for.

Her kommer en lille omtale af en hjertevarm film, som endnu ikke er kommet i dansk dvd distribution, men som jeg fornyeligt så på amerikansk dvd og jeg så inderligt håber et dansk selskab vil udsende en dag, så andre også kan få glæde af den fra tid til anden eller bare en smuk oplevelse i de lidt over 2 timer den varer.

“Mitch Albom's 5 People You Meet In Heaven”, som er dens rigtige titel, er en smuk lille film om evig kærlighed, had, tilgivelse og om hvordan vi alle er forbundet på den ene eller anden måde. Filmen er en TV-film, som er baseret på Mitch Alboms bog af same navn og starter med enden … ja enden på hovedpersonens Eddies liv, men begyndelsen på hans rejse til himlen og denne historie.

Eddie har hele sit liv levet i og omkring forlystelsesparken ”Ruby’s Pier”, hvor han dels kom som barn med sin fader, der arbejdede der som altmuligmand og hvor han mødte sin store kærlighed. Efter krigen gik han i sin fars fodspor og tilbragt hele sit liv med at reparere og vedligeholde forlystelserne, men hvorfor skal naturligvis ikke afsløres.

På vej til himlen møder han 5 personer, i hver deres himmel, som alle på hver deres måde eller er blevet eller har berørt hans liv, på den eller anden måde. Disse 5 personer har alle ventet på ham med et budskab til ham før de selv kan fortsætte til himlen. Det er disse 5 møder, som filmen handler om, før han også selv kan komme videre til himlen.

Dette er ikke en storfilm fyldt med de største af dagens stjerner og dette gør det til en film, som bæres ene og alene af den gribende og meget rørende historie, som man skal være lavet af sten eller være meget kold, hvis man undervejs ikke føler en lille klump i halsen eller en tåre i øjnene over.

Den bærende hovedrolle som Eddie spilles af den altid gode Jon Voight, men også Jeff Daniels og Ellen Burstyn er kendte navne, som også dukker op i løbet af historien, der iøvrigt er besat med nye og ukendte skuespillere, hvilket bestemt er et plus. Filmen er instrueret af den ligeså ukendte Lloyd Kramer og lavet til Tv kanalen Hallmark, som jo har specialiseret sig i historier af den art.

Filmen er for en tv-film filmet meget smukt, med meget effektiv brug af filtre, farver og ganske få special effekter uden dog at være skudt i 16:9 eller Cinemascope, blot ganske almindelig 4:3 format, som er udnyttet fuldt ud. Lyden er også meget velproduceret. Den er i Dolby Digital 5.1 og flere steder løfter den sig et pænt stykke over, hvad vi ellers er vant til fra film lavet til tv.

Udover selve filmen byder dvd’en på audio commentary med instruktøren Lloyd Kramer, bogens og filmens forfatter Mitch Albom og skuespilleren Jon Voight, som tydeligtvis har nydt at lave denne bog til film. Udover dette kommentarspor, er der interviews med Mitch Albom, Jon Voight, Steven Grayhm, Michael Imperioli og Tish Monaghan, som ikke siger noget man ikke kunne gætte på forhånd. Ekstra materialet rundes af med featuetten "Makeup Magic: Jon Voight makeup Session", hvor man kan opleve Jon blive gjort både yngre og ældre.

Hvis du vil se andre af samme slags er ”What Dreams May Come”, ”City of Angels” og ”Made in Heaven” oplagte valg som man selvom de er sørgelige bliver man alligevel bliver opløftet af på en god måde. Det er derfor også bestemt film man kan se til en date, eller hvis man ønsker at se en amerikansk film, der er mere end smarte effekter, smukke modeller og med en forudbestemt handling, som man har set mange gange før.

Filmen er som sagt meget ny og har endnu ikke fundet en dansk distributør, men kan købes billigt flere steder på Internettet, hvor man kan købe Region 1 dvd’er og det burde du unde dig selv, hvis du ønsker at berige dig selv og blive bekræftet i af at vi alle gør en forskel og har indflydelse på hvordan andre har og får det i deres liv nu og i fremtiden.

Titel: Mitch Albom's 5 People You Meet In Heaven
Original Titel: Mitch Albom's 5 People You Meet In Heaven
Premieredato: 8. februar 2005
Instruktør: Lloyd Kramer
Skuespillere: Jon Voight, Ellen Burstyn, Jeff Daniels, Dagmara Dominczyk, Michael Imperioli, Rebecca Jenkins, Hiro Kanagawa, Taku Kawai, Callum Keith Rennie, Nicaela, Shelbie Weigel.
Spilletid: 133 min.
Selskab: Five People Productions Inc. / Hallmark Entertainment, Lions Gate Home Entertainment, 2004 (2005 på dvd)
Genre: Drama
Link: http://www.hallmarkent.com/property.php?propertyId=MAlbomsFivePeopl
Eddie på vej mod enden på hans jordiske live, men starten på hans rejse mod himlen - vores historie.
Eddie på vej mod enden på hans jordiske live, men starten på hans rejse mod himlen - vores historie.
Sommetider berører vi andres liv uden at være klar over det – Her mødes Eddie med den første af de 5 personer.
Sommetider berører vi andres liv uden at være klar over det – Her mødes Eddie med den første af de 5 personer.
Andre gange er det andre personer, der ændre dit liv for evigt – Her ses Eddie med sin elskede Marguerite.
Andre gange er det andre personer, der ændre dit liv for evigt – Her ses Eddie med sin elskede Marguerite.


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...