Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

A Bittersweet Life

24. november 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

A Bittersweet Life billede

En yderst brutal og smuk japansk gangsterfilm fra Sydkorea, med hang til den poetiske skønhed i blodets bane på hvid baggrund.

Sun-Woo (Byung-Hun Lee) er bestyrer for en lounge bar og dertil hørende restaurant på Hotel Crown i Seoul. Stedets leder Hr. Kang (Kim Young-Chui), giver Sun-Woo meget frie hænder. Men en skønne dag, hvor Kang føler at den eneste betroede er Sun-Woo, en hemmelighed han ikke vil betro andre, at hans nye kæreste, den unge Hee-Soo (Shin Mina), muligvis har en anden kæreste, og beder Sun-Woo om at skygge hende, og hvis det er tilfældet, at dræbe begge!
Sun-Woo opsøger hende hurtigt dagen efter, og følger hende overalt. Han bliver hurtigt smittet af hendes oprigtighed, og følger med til en klassisk indspilning. han bliver katastrofalt berørt følelsesmæssigt, at se hende med celloen.
På tredje dagen trænger han overraskende ind på hendes enemærker, og afslører dem i at have et seksuelt forhold. Han kan ikke få sig selv til at gøre det af med hende, og lader dem begge gå, imod at de afstår fra denne dag med at se hinanden!
Men Hr. Kang er en mægtig mand, og det kommer ham hurtigt for øre, at hans nærmeste håndlanger og ven har forrådt ham. Hævnen er sød!

En rigtig film noir, med fantastiske kampscener, hårdkogt sarkasme, mordbegær, og dertil menneskelig varme, er en sjælden og interessant sammenblanding. Aktion scenerne og skudafvekslingerne er på højeste niveau. Scenedesigneren Seong-hee Ry har også film som ”Oldboy” på visitkortet. Skuespils præstationerne er ganske overbevisende, og den tæthed og nærvær der er i optagelser, giver filmen god dybde og substans. Der er dog et par enkelte spørgsmål, som at en gangsterleder aldrig vil tage ud alene på et aftalt mødested, specielt ikke når der er røre i vandet. Men en yderst interessant slutning, giver filmen den ekstra stjerne. Filmen er en stor visuel nydelse, og viser at specielt lande som Sydkorea har meget at byde på. Specielt ”Oldboy” der var skruet sammen på den kringlede måde, har en del tilfælles med denne, som dog holder sig af den mere orientalske og traditionelle sti. Men igen et stort hævnopgør, a la Rambo, hvor den lille mand møder det store system, og frygtløs banker på.
En nødvendig film for alle med hang til gode kampscener, med de bedste kameravinkler.

Titel: A Bittersweet Life
Original Titel: Dalkomhan insaeng
Premieredato: 24. november 2006
Instruktør: Kim Ji-Woon
Skuespillere: Lee Byung-Hun, Ku Jin, Shin Mina, Kim Young-Chui, Yu-Mi Jeong, Jeong-Min Hwang, Lee Gi-Yeong, Lee Mu-Yeong, Kim Hae-Gon
Spilletid: 120 min.
Selskab: B.O.M. Film Productions Co./2005
Genre: Action
Link: http://www.bitter-sweet.co.kr/


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...