Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

A Horrible Way To Die

4. februar 2012 af David Lund

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

A Horrible Way To Die billede

Hvorfor give en film en titel der ikke passer på indholdet?

”A Horrible Way To Die” beskrives bedst, som en anden anmelder på Fearnet har kaldt den, som en indiethriller – især hvis man overvejer ordet ”indie” som værende indenfor musikgenren. Her følger musikken nemlig ikke nogen bestemte retningslinjer, og passer ikke rigtigt ind i nogen decideret genrer. Dette spænder naturligvis over en masse musik, der på ingen måde lyder som hinanden, men giver alligevel en idé om, hvilke bands der passer i denne genre. Det samme kan siges om filmen her. Der bliver ikke fulgt nogen normer, kameraarbejdet er mildest talt rodet og selve filmens flow og udførelse passer ikke ind i den gængse thriller.

Plottet er dog ikke særlig kryptisk. Vores hovedperson er netop kommet ud af et forhold med en seriemorder, og hun har selvfølgelig nogle sociale problemer at arbejde med. Hun finder dog en anden, men da hendes ekskæreste flygter fra fængslet og venner i hendes omgangskreds forsvinder, sætter frygten atter ind. Selvom ”A Horrible Way To Die” bestemt har masser af fine idéer, og giver rum til masser af udforskning af sine karakterer, læner den sig for meget af sin stil frem for den substans, den egentlig kunne byde på. Altdominerende er det sære kameraarbejde, der ofte stiller uskarpt på ting og personer, skærer billedet underligt og ryster en smule mere end nødvendigt. Kameraet får derfor sin helt egen rolle i filmen, og det er ikke en rolle man bryder sig om, men den er nu alligevel interessant, fordi man konsekvent tror, at den må betyde noget som man ikke selv kan se. Det er desværre ikke tilfældet, og netop derfor passer plagiatet ”stil over substans” glimrende på filmen her. Instruktøren Adam Wingaard er dog interessant alligevel, for han har formået at gøre en ganske ordinær film meget anderledes, selvom det måske ikke er for dens eget bedste. En større tiltro til materialet, havde bestemt været at foretrække.

Skuespillerne er hovedsageligt ukendte, selvom de fleste med interesse for gyserfilm nok vil nikke genkendende til navnet AJ Bowen (The House Of The Devil, Hatchet 2). Manden spiller endnu engang seriemorder, hvilket er en sær typecasting, da man sagtens kan mærke hans empati i hans skuespil. Vores hovedperson spilles af Amy Seimetz, og selvom hendes navn ikke ringer nogle klokker, er der nok ikke længe til, at det gør. Hun har nemlig ufatteligt mange interessante projekter i gang, og hun har medvirket i en del mindre roller førhen. Hun klarer nu rollen som Sarah fint, selvom der kan anes en del overskuespil fra tid til anden. Der er plads til forbedring, og jeg er ikke i tvivl om, at hun vil kunne udvikle sig en hel del under den rette instruktørs vinger.

”A Horrible Way To Die” forbliver et mislykket forsøg på, at gøre en uinteressant historie interessant. Alligevel indeholder den nok interessante elementer til, at genrefanatikere bør give den en chance. Mest af alt undrer jeg mig over titlen, da filmen aldrig giver et svar på, hvad der er en horribel måde at dø på. Vi efterlades derfor i mørket med et uinspireret plot twist og et antiklimaks de færreste vil holde af.

Ekstramateriale – 1/6

Blot et trailershow og et slideshow.

Another World Entertainment.

Titel: A Horrible Way To Die
Original Titel: A Horrible Way To Die
Premieredato: 4. februar 2012
Instruktør: Adam Wingard
Skuespillere: Amy Seimetz, AJ Bowen, Joe Swanberg
Spilletid: 82 min.
Selskab: Arable Entertainment, Site B, Snowfort Pictures, Two Squirrels On A Bicycle, 2010
Genre: Drama , Gyser , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...