Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

A reason to live, a reason to die.

12. marts 2008 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

A reason to live, a reason to die. billede

AWE sender endnu en klassisk spagetti western på gaden. Denne gang er der fart over feltet når James Coburn og Telly Savalas tørner sammen i en sky af krudtrøg.

Filmen blænder op under den Amerikanske borgerkrig. Året er 1862, og krigen har krævet mange ofre på begge sider. Colonel Pembroke (James Coburn) har en plan, og en forhåbning om at han kan indtage det ellers uindtagelige fort Holman. Hvis det lykkedes at få kontrol over fortet, tildeler det også en åbning til det sydvestlige Amerika. En vigtig brik i det store strategiske krigsspil. Pembroke har svært ved at få mænd til missionen, der på forhånd nærmest er dødsdømt. Derfor redder han syv mænd fra galgen, og giver dem tilbudet om livet, hvis de vel og mærke vil følge med han til Fort Holman.
Det legendariske fort styres af den ligeså legendariske Major Frank Ward (Telly Savalas). Han er kendt for sin jernvilje, og hans hårde hånd styrer tropperne på fortet.
Pembroke og de syv dødsdømte begiver sig nu ud på en rejse imod deres skæbne, der meget vel venter på dem i Fort Holman. På turen viser det sig at Pembroke ikke kun er interesseret i fortet på grund af dets strategiske beliggenhed. Han har også personlig interesse i at se Major Ward død. Han er nemlig skyld i hans søns død, og Pembroke ønsker retfærdigvis hævn. Snart fyger kuglerne om ørene på både helte og skurke, og inden det sidste skud har lydt er intet som før på det ellers uindtagelige fort.

A Reason to live, A reason to die er en ægte spagetti western, og instruktøren Tonino Valerii styrer løjerne med fast hånd. Sjældent har der været så meget tju-bang i genren, og det endelige slag om fortet er imponerende iscenesat, selv set efter hvad der kan laves idag. Tonino Valerii har stået i lære hos mesteren selv. Han har nemlig været instruktør assistent hos selveste Sergio Leone på både A Fist full og dollars, og For a few dollars more. Tonino Valerii har foruden A reason to live, a reason to die også lavet de glimrende My name is nobody med Terence Hill og Henry Fonda og den ligeledes spændende Day of anger.

Skuespillet er som det høre sig til i denne genre og både James Coburn og Telly Savalas hygger sig tydeligvis i deres roller som helt og skurk. Også Bud Spencer dukker op i en mindre rolle som en af de dødsdømte som Pembroke redder fra galgen. Bud Spencer har medvirket i en del italienske westerns inden han slog sig sammen med Terence Hill og hittede med deres helt specielle slå på tæven stil. Bud Spencers rolle i A reason to live, A reason to die bliver spillet straight, uden Spencers siden hen ret komiske stil.

Riz Ortolani har lavet et klassisk spagetti western soundtrack der passer fint til de mange flotte billeder der bliver flot præsenteret i CinemaScope format, som det hører til i denne genre. Når man når hen sidst i filmen, kan man ikke lade være med at sidde og nynne med på det let genkendelige hovedtema. En ren fornøjelse.

A Reason to live, A reason to die er god underholdning, hvis du vil have et frikvarter fra John Ford og John Wayne. Her leveres varen, og ikke et minut er spildt på overflødig snak. Her er hævn, bang og sort krudtrøg nok til at skulle tilfredsstille selv den mest hungrende Spagettiwestern fan.

Ekstramateriale:

Another World Entertainment har sendt endnu en spændende udgivelse på banen, og på vanlig vis er det en flot kopi de har fremskaffet. Billedet står ganske flot i dets oprindelige 2.35:1 format og lyden er Dolby Digital.
Denne version af A reason to live, a reason to die er den længst tilgængelige version der findes. Den er 30 minutter længere end den Amerikanske version der blev vist til premieren.

Af ekstramateriale kan ses forskellige trailers. Den Tyske, Den Italienske og den Amerikanske. Der er også mulighed for at se en enkelt Tv-spot.
Der findes også spændende biografier og filmografier over James Coburn, Telly Savalas og Bud Spencer, samt en oplysende Trivia om filmens tilblivelse. Desuden er det muligt at se nogle alternative credits.

Som supplement til filmen følger der også et 4 siders hæfte med der fortæller spændende fakta om denne lille perle af en Spagetti western.

A reason to live, A reason to die kan ses med danske, svenske, norske og finske undertekster.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver tre ud af seks mulige stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: A reason to live, a reason to die.
Original Titel: Una Ragione per vivere e una per morire.
Premieredato: 10. marts 2008
Instruktør: Tonino Valerii.
Skuespillere: James Coburn, Telly Savalas, Bud Spencer, Jose Surez, Georges Geret, Ugo Fangareggi.
Spilletid: 113 min.
Selskab: 1972.
Genre: Western
banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...