Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Afsporet

3. februar 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Afsporet billede

Charles Schine har et noget patonisk forhold til sin kone, datteren og jobbet kommer først, så da han en dag møder en attraktiv kvinde i morgentoget, udvikler det sig, og så går alt skævt..

Familien Schine burde være en lykkelig familie. På overfladen hviler alt i sig selv. Men datteren Amy (Addison Timlin) har diabetes, den mest komplicerede og dødelige af slagsen. Og Deanna (Melissa George) og Charles (Clive Owen) har nu gennem flere år sparet sammen til det nye og omkostelige medicin (100.000 $) der ikke vil afvise en ny nyre. Desværre er der pludselig lang ventetid på doneringen.
Deres higen efter at få opsparet til medicinen, har kostet på det ægteskabelige plan, de ses i døråbninger, over en hurtig morgenmad, og aftensmad, intimiteten er erstattet af stress.
En morgen i toget på vej mod reklamebureauet, opdager Charles at han ikke har billet, og heller ikke har penge med. Han er forvejen forsent, og desperationen lyser lidt ud af ham. En kvindelig passager Lucinda Harris/Jane (Jennifer Aniston), der ligeledes er gift og har et barn, insisterer på at betale hans billet. Han accepterer, og sætter sig ved siden af hende. De falder i snak, han lover at ville betale hende tilbage. En efterfølgende dag mødes de igen i toget, en fælles attraktion gør at de har svært ved at skilles. Charles ringer til hende i frokostpausen, der mødes ude i byen, og en hed erotisk stemning har lagt sig omkring dem. De beslutter sig for et hotelværelse, med Lucinda har det svært, hun har aldrig bedraget sin mand, hun beslutter sig pludselig at stige af taxaen. Charles stiger også ud, og så står de pludselig der, og de hede lyster dukker op igen. Da de kigger rundt møder et lurvet hotel deres søgende blik. De får et værelse, og begynder straks at klæde hinanden af. Pludselig springer døren op, og en lettere subsistensløs person står i værelset med en pistol.. De må aflevere hvad de har, hvor han hurtig finder ud af at de billeder de har i hver dages tegnebog ikke stemmer overens med modpartens ansigt! Men han er ikke tilfreds, han vil også have Lucinda, og da Charles går til modværge, bliver han slået bevidstløs. Da han vågner er voldtægten fuldbyrdet. Hun sidder grædt og lettere forslået på sengen. Hun vil ikke indvolvere politiet, da det vil kaste skår i hendes ægteskab. Charles føler en dunkende dårlig samvittighed. Efter et par dage ringer hans telefon og en gammel kending, Philippe (Vincent Cassel), medeler at han skal bruge 20.000, for at holde orden sin økonomi. Manden der overfaldt dem på hotelværelset. Men nu begynder alt at gå skævt, for Philippe er ikke let at stille tilfreds!

Den svenske instruktør Mikael Håfström har lagt sig ud med thriller genren, og håndtere professionelt suspense i filmen. Er mest kendt for filmen Ondskab. Men det går oftest galt når specielt nordiske instruktører begiver sig ud i amerikaniseret filmsprog. Skuespillet især Clive Owen, jennifer Aniston og Vincent Cassel lyser godt op. Det er selve plottet handlingen, som trods overraskelser, er skabt med skabeloner, og som specielt med de huller der er, ved analyseringen, står lidt gabende. Hvis man skal have sit publikum med sig, med det være mere overbevisende. Det er desværre blevet en dårlig vane for flere instruktører. Men ellers er det film som man lever sig med i, derfor skal den have fire stjerner.

Titel: Afsporet
Original Titel: Derailed
Premieredato: 3. februar 2006
Instruktør: Mikael Håfström
Skuespillere: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel, Melissa George, Addison Timlin, RZA, Xzibit
Spilletid: 107 min.
Selskab: Di Bonaventura Pictures/2005
Genre: Drama
Link: http://www.weinsteinco.com/derailed/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...