Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Albert

26. februar 2015 af Sofie Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

Albert billede

Dansk animationsfilm, som det er bedst

Albert vokser op i den lille provinsby Kalleby. Han er sine forældres store øjesten og deres stolthed vil ingen ende tage, på trods af Kalles utallige drengestreger. Men Kalle er ikke bare usædvanligt fræk, Albert er også en smule klodset. Han kommer som lille dreng ved et uheld til at ødelægge byens store stolthed: en statue over byens gamle ballonskipper. Byen er i chok og Albert må love at gøre skaden god igen, når han bliver stor.

Han rejser derfor som stor dreng, sammen med sin bedste ved Egon, ud på eventyr for at finde en rigtig luftballon, så han kan gøre byen stolt. Sammen sejler de to afsted i en gammel sildetønde, og møder på deres vej den skumle Rapollo, som lokker dem med på et marked, for at finde verdens største diamant.

Filmen Albert bygger på Ole Lund Kierkegaards bog af samme navn. Den har en enkel, men effektiv, historie hvor vi både har de gode helte Albert og hans ven Egon, den slemme lange Allan og den onde skurk Rapollo, og hans to hjælpere Tubbe og Gnalle. Albert og hans ven må gennem en udviklende rejse, med mange forhindringer. Men i sidste ende får alle som de fortjener, og man får et par rigtig gode grin undervejs. Det er en film om venskab, eventyr, om at blive voksen og om at gøre det rigtige.

De to venners venskab bliver prøvet undervejs, og de må arbejde sammen på trods af uenigheder for at klare sig gennem eventyret. Det er på den måde ikke bare en underholdende film, men også en film med et budskab om hvor vigtige venskaber er.

Der er hjertevarme i filmen, og den flot tegnede streg bidrager til denne varme. Det er flot håndværk, og replikkerne falder troværdigt og overbevisende.

Det er A film der, sammen med andre, står bag denne film. De har tidligere lavet Terkel i knibe 2004, Rejsen til Saturn 2008 og senest Olsenbanden på de bonede gulve 2010. Den finurlige og lidt krøllede humor som går igen i disse film, er bevaret her, dog i en mindre grovkornet variant. Albert er både er sjov, lige til, og nem at holde af, og kan anbefales både til børn, voksne og barnlige sjæle.

Titel: Albert
Original Titel: Albert
Premieredato: 26. februar 2015
Instruktør: Karsten Kiilerich
Skuespillere: Alfred Larsen, Oscar Dietz, Asta Nordby, Peter Zhelder, Thomas Bo Larsen, Allan Olsen, Troells Toya, Bodil Jørgensen, Kurt Ravn
Spilletid: 70 min.
Selskab: M&M productions i samarbejde med A Film productions
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...