Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Alien: Covenant

21. oktober 2017 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Alien: Covenant billede

Sjette omgang Alien mixer action og eksistentialisme. Der er flere vink til de oprindelige klassikere i serien, men også et follow-up på Prometheus. Resultatet er blevet ganske underholdende.

Så er det tid til et 6. besøg i Alien-universet. Seneste skud på stammen er instrueret af Ridley Scott, manden bag den allerførste film i serien, som efterhånden ligger helt tilbage i 1979. Dengang blev der sat en helt ny standard for gys, for Alien gjorde vel for rummet, hvad Jaws gjorde for hav og strand. Dog er det jo nok langt flere mennesker der kommer i kontakt med vand end vægtløshed, men det klaustrofobiske element med at man er mere eller mindre isoleret i det ydre rum, gjorde uden tvivl noget helt særligt. Det er bestemt ikke for sjov at frasen lyder ”In space, no one can hear you scream”.

Dengang fulgte vi Nostromos signalrespons til en øde planet, hvor besætningen finder en livsform som bruger menneskekroppe til at formere sig i. Nu her 38 år senere går turen som sagt igen ud i stjernevrimlen. Ripley er for længst lagt på hylden, og selvom Alien: Covenant ikke er en direkte efterfølger til afstikkeren Prometheus (Ridley Scotts 2012 appendix), så er der en række referencer dertil. Ikke mindst i åbningsdelen, hvor Peter Weyland (spillet af Guy Pearce – L. A. Confidential, Memento, The Road) har anskaffet sig en ny android og taler med den om at man med tiden vil udforske og opsøge menneskets oprindelse, men også siden hen hvor der findes personlige genstande fra besætningsmedlemmerne fra Prometheus-filmen. Det er dog ombord på rumskibet Covenant at handlingen udspiller sig. På vej mod en fjern planet som skal koloniseres, kommer Covenant i problemer og tager skade. Dette medfører et dødsfald hos kaptajnen (James Franco – Rise Of The Planet Of The Apes, Milk, 127 Hours), og dermed overtager Oram (Billy Crudup – Big Fish, Public Enemies, Spotlight) lederskabet og styringen. En ny hakkeorden skal rasles på plads, bedst som alt er usikkert. Tilmed opsporer Covenant et signal fra en anden planet, hvor signalet helt specifikt stammer fra et styrtet fartøj af ukendt herkomst. Herfra kan du næsten regne ud, hvad der kommer til at ske, for ganske som det plejer, så bliver menneskeheden og rumvæsnerne ikke ligefrem perlevenner. Dog finder vores rumrejsende helte langt mere end blot en farlig modstander. Gåden om disse aliens tilblivelse synes også at komme frem i lyset.

Med ombord på Orams team finder vi alle slags teknikere og elektroniske eksperter. Helt centralt står Katherine Waterston (som er den figur som kommer tættest på Ripley, hvis der skulle være nogen som savnede hende). Hun er kendt fra film som Michael Clayton, Fantastiske Skabninger, Inherent Vice og Steve Jobs. Rollen som Daniels er et klogt indsat træk fra Scott, der placerer hende som næstkommanderende og som eks-kone til den afdøde kaptajn, og derfor en god opposition til Oram. Dog er det slet ikke jagten på enighed mellem besætningen, som vi får afspejlet. Der venter nemlig en langt større trussel.

Man kunne jo så spørge sig selv om ikke Covenant blot er et sammenkog af den hidtidige franchise. Hvad retfærdiggør endnu en ombæring af rumvæsner mod mennesker. Svaret er ja, og ikke kun fordi at Alien: Covenant er fin underholdning, men den følger trådene fra Prometheus ganske godt, og tilføjer så den actiondel, som føromtalte ikke besat. Ganske vidst kommer Alien: Covenant ikke op på siden af de gode gamle klassikere i intensitet og uhygge, men som actioneventyr med eksistentialisme på hjerte fungerer den fint.

I Alien: Covenant finder du en blanding af anerkendende nik til fordums storhed og en videreførsel i oprindelsesspørgsmålet. Vi snupper 4 stjerner fra det ydre rum og kaster efter denne sjette omgang Alien.

I bonusmaterialet kan du komme helt tæt på Ridley Scott i tæt på en time. Følge ham under tilblivelsen, hvor han beretter om handlingen, karaktererne og de settings, som han har brug for i henhold til at kunne realisere sin plan. Du kommer tæt på storyboards og skitser, og se også med når Ridley Scott instruerer sit effect-team. Du kan også se slettede eller forlængede scener eller tilvælge Scotts kommentarspor. Du kan også se en lille sjov produceret reklame for, hvordan du bestiller din helt egen android. Du kan se trailers og komme med ombord på Covenant.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: Alien: covenant
Original Titel: Alien: Covenant
Premieredato: 5. oktober 2017
Instruktør: Ridley Scott
Skuespillere: Michael Fassbender, Billy Crudup, Katherine Waterston, Guy Pearce, Danny McBride, James Franco, Jussie Smollett, Demian Bechir, Benjamin Rigby, Carmen Ejogo, Callie Hernandez, Amy Seimetz, Nathaniel Dean, Uli Latufeku
Spilletid: 122 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, TSG Entertainment, 2017
Genre: Humor , Sci-Fi
banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...