Vi skriver år 2563 og byder dig velkommen til Zalem. En særlig by som ikke er som nogen anden. Vi møder Dr. Dyson Ido som går og roder lidt i en gigantisk skrotbunke. Her finder han overdelen af en kvindelig cyborg, som han hurtigt scanner og konstaterer at der er livstegn på trods af at den er kasseret. Han tager den med hjem og genopbygger nye kropsdele og afventer dens komplette opvågning. Han kalder hende Alita og snart efter kan han så småt begynde at introducere hende for Zalems liv og væsen. Alita kan intet huske fra sin fortid og ej heller hvem hun reelt er, så hun må lære at gebærde sig helt fra bunden. Hun får sig hurtigt en ven i Hugo, som hun følger og har stor tiltro til. Han besidder en ungdommelig og spændende rebelsk side, som Alita finder meget interessant. Omvendt prøver Dr. Ido at holde på formerne og skole Alita til at tage sine forbehold og holde sig indendørs efter mørkets frembrud.
Vi havde jo nok næppe nogen udvikling i filmen, hvis Alita havde fulgt disse anvisninger, så naturligvis begiver hun sig ud på egen hånd, hvor hun erfarer at Ido har en lidt anden bibeskæftigelse end blot at passe sin klinik. Alita finder desuden også ud af at hun besidder en række dødbringende evner og at hendes ophav er noget særligt. Dertil kommer at Zalem slet ikke er noget sikkert sted at være for Alita med en magtsyg duo blandt byens ledere. Den krigeriske engel kan begynde at blotte sine vinger.
Det er en anerkendte, om end skæve og skøre, Robert Rodriguez som står bag Alita: Battle Angel. Du har med garanti været omkring ham før eller siden, bevidst eller ubevidst. Titler som Desperado, From Dusk Till Dawn, Planet Terror eller filmserierne om Sin City, Machete eller Spy Kids må da for pokker ringe en klokke. Han er kendt for at udpensle sine actionscener med overdrevet vold, som til tider kan få dig til at trække på smilebåndet alene i opfindsomhed samt at udstyre sine helte med en klædelig dominans, som man husker det fra 80’erne. Her går han mere sofistikeret til værks og lader til at have den underholdende actionfilm i fokus. Særligt er det lykkes ham at gøre koblingen mellem menneske og maskine for levende, naturlig og vedkommende. På samme niveau næsten, som eksempelvis en titel som Ex Machina.
Det er tilmed fundet et noget specielt sammensat cast med stjerner som f.eks. Christoph Waltz, Mahershala Ali, Jennifer Connelly, Ed Skrein og Jackie Earle Haley. Til syvende og sidst er det dog den nærmest anime-omsmeltede Rosa Salazar, som er så central i rollen som Alita, der må løbe med al hæder. Alita: Battle Angel er en velproduceret affære som allerede har fundet sit publikum, hvem der måske efter Salazars seneste udtalelser kan håbe på en efterfølger. Salazar er i hvert fald klar på at lade sig kalde sig Alita endnu engang. Hvis det skulle ske, så kan I regne med mig. Alita: Battle Angel er ganske enkelt i alle henseender solid underholdning, uden at den nok vil gå over i historien som noget banebrydende mesterværk. Mindre kan også sagtens gøre det, og hvis du er til eventyr og fantasy generelt, så vil du få din lyst styret her for en stund. Det er såmænd også gode, gamle James Cameron, som har været med til at skrive manuskriptet, og han må om nogen jo siges at havde haft held til at begejstre med sine "eventyr" før. Alita: Battle Angel får her fra mærkaterne bestået og godkendt uden tøven. Samlet set udløser det 4 fuldfede stjerner.
Bonusmaterialet på denne udgivelse er ganske enkelt imponerende. Ikke mindst den feature der handler om Salazars transformation til Alita. Der er ikke en krog, der er uberørt her og i tilfælde af hang til nørderi omkring teknikaliteter og andet fra tilblivelsen, så går du ikke forgæves her.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.