Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

American Horror Story. Hotel. The Complet Fifth Season

4. december 2016 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

American Horror Story. Hotel. The Complet Fifth Season billede

Denne 5. Sæson af American Horror Story foregår på og omkring et stort hotel i Las Angeles. Hotellet er berømt eller måske nærmere berygtet, fordi manden bag det var en sindssyg massemorder, der hensynsløst slagtede sine gæster på stribe. Hotellet hjemsøges stadigvæk af hans ånd, og stemningen er endnu trykket og tung. For hotellet gemmer på de skrækkelige minder, det har oplevet igennem tiden. Nu til dags bor der kun få gæster, og en af dem er den sensuelle og forførende grevinde, der også bærer på en tung hemmelighed. Hun er nemlig vampyr, og bruger hotellet som hendes base, for sine mørke gerninger. Hotel Cortez er ikke et sted, man har lyst at booke en overnatning, men hvis man er fan af de 4 foregående sæsoner af American Horror Story, kan det alligevel varmt anbefales at få et værelse på det dæmoniske hotel.

John Lowe (Wes Bentley) er en presset politimand, der tjekker ind på Hotel Cortez i englenes by Los Angeles. Men det er bestemt ikke engle, der bor på det gamle hotel, hvilket Lowe snart så grusomt må erkende. Hotellet har en grum fortid, og er bygget af en bestialsk men genial massemorder (Evan Peters), der også nu hjemsøger hotellets mange lange gange og tomme værelser sammen med de hundredvis af mennesker, han slagtede i sin storhedstid. Ved Lowes ankomst er det den lyssky Grevinde (Lady Gaga), der regere på hotellet. Hun er vampyr, og fra hendes krypt dybt inde i det mørke hotel, styrer hun verden omkring hende. John Lowe er på hotellet for at opklare et mord, der er sket der, men bliver snart blandet ind i de mange skæbner, der har til huse på det besatte hotel. Hans mentale tilstand kommer på en hård prøve når mareridt og virkelighed smelter sammen, til noget der føles som en lang helveds nat.

Sæson 5 består af 12 afsnit af cirka en times længde hver. De er på denne udgivelse fordelt over 4 DVD skiver:

Checking In.

Chutes and Ladders.

Mommy.

Devil's Night.

Room Service.

Room 33.

Flicker.

The Ten Commandments Killer.

She Wants Revenge.

She Gets Revenge.

Battle Royale.

Be Our Guest.

American Horror Story sæson 1 udkom I 2011, og handlede om en familie der flytter ind I et hus, der er hjemsøgt af alle de mennesker, der igennem tiderne har mistet livet der. Serien blev vel modtaget, og FX Network fulgte så op med sæson 2 der bærer titlen Asylum. Historien er en helt anden, og ligeledes er sæson 3 igen forskellig fra de andre, og bærer titlen Coven, der referere til hekse, trolddom og voodoo. Sæson 4 hedder Freak Show og foregår omkring et omrejsende Freak Show med vanskabninger og diverse freaks. Det rigtig spændende ved denne serie er, at der er flere af skuespillerne der er med i alle sæsoner, men hver gang spiller de forskellige karakterer. Skuespillerne Jessica Lange, Evan Peters, Sarah Paulson, Lily Rabe og Frances Conroy har således medvirket i de 4 første sæsoner. Dette giver de forskellige skuespillere mulighed for at dele ud af deres talenter, og specielt Jessica Lange giver den virkelig gas i hendes forskellige roller. Hendes sadistiske nonne i Asylum, eller bestyren af det omrejsende Freak Show i sæson 4, vil man sent glemme. Jessica Lange er desværre ikke med i denne sæson 5, hvilket sagtens kan mærkes. Selvom de andre skuespillere gør det rigtigt fint, så mangler Jessica Langs tilstedeværelse desværre, og trækker en anelse ned på helheds indtrykket. Heldigvis er den solide Kathy Bates igen med, som hun også var i sæson 3 og 4, og hun formår at ligge en god bund som hotellets forpinte receptionist. En anden skuespiller der er kommet med på American Horror Story holdet er sangerinde Lady Gaga. I Hotel spiller hun den udødelige og sexede vampyr grevinde, der har slået sig ned på det berygtede hotel Cortez. Lady Gaga har fået meget ros for hendes præstation, hvilket hun bestemt fortjener, som hun også fortjener den Golden Globe pris hun vandt for rollen som den blodtørstige grevinde.

Fortællestilen er i sæson 5 som man kender den fra de foregående sæsoner. Det hele kan godt til tider virke lidt hektisk og overspillet, men hvis man blot læner sig tilbage, og lader sig forfører af historien, har man bestemt noget godt i vente. Billedsiden er som altid imponerende og produktions standarten er helt i top. Sæson 5 er som de foregående sæsoner virkelig flot filmet og klippet, og det i sig selv er en fryd for øjet. Serien har delt vandende hos anmeldere og publikum, og dette er sagtens til at forstå. Dels på grund af stilen, men helt sikkert også på grund af den grafiske vold og sex serien uden hensyn smækker lige i masken på seeren. Hvis man ikke har set de foregående 4 sæsoner af American Horror Story, kan man sagtens starte her, da der ikke er nogle direkte forbindelser til de sæsoner der ligger før. Måske man så vil blive nysgerrig efter at se, hvad der ligger før, og hvis nysgerrigheden indtræffer, er der mange timers djævelsk god underholdning i denne moderne Amerikanske horror serie.

Ekstramateriale.
Som ekstramateriale er det muligt at se et par ganske spændende ”Bag om kameraet” programmer, der på en fin måde tager en med til tankerne omkring sæson 5: An Invitation to Devil's Night og The Cortez: An Era of Elegance Gone By

Lyden kan nydes i Engelsk Dolby Digital 5.1 og det er muligt at se denne sæson af American Horror Story med Engelske, danske, svenske, norske, finske, tyske, franske og hollandske undertekster.

American Horror Story. Hotel. The Complet Fifth Season er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: American Horror Story. Hotel. The Complet Fifth Season
Original Titel: American Horror Story. Hotel. The Complet Fifth Season
Premieredato: 4. december 2016
Instruktør: Bradley Buecker, Alfonso Gomez-Rejon.
Skuespillere: Kathy Bates, Evan Peters, Wes Bentley, Lady Gaga.
Spilletid: 617 min.
Selskab: 2015
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...