Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Amour fou

30. juli 2015 af Line Gren

2 stjerner Skriv en kommentar

Amour fou billede

Tysk romantisk kammerspil om den unge digter Heinrich Von Kleist, som erklærer sin ’amour fou’ til forfatterinden Henriette Vogel

Forlægget til Amour fou er baseret på romantikkens betydningsfulde tyske dramatiker, digter og forfatter Heinrich Von Kleist og hans kærlighedserklæring til forfatterinden Henriette Vogel.

Filmen er skudt på ’locations’ i Østrig, Tyskland og Luxembourg. I åbningsscenen befinder vi os i Romantikkens Berlin. Paradoksalt er Henriette Vogel (Birte Schnöink) ved at sætte friske blomster i en vase med en sirlighed og langsomhed, som gør scenen til et stilleben. Langsomheden og stilheden sætter fra begyndelsen kammerspillets tempo. Kameraets dvælende indstillinger på personer og genstande, hvor ord og underlægningsmusik er udeladt, skaber en dyb stilhed. Tillige er der indlagte, kunstige pauser mellem replikkerne, som bliver fremført med en præcision, den rette gestik og overdreven tydelig artikuleren.

Død og kærlighed
Kammerspillet har to omdrejningspunkter. Det ene handler om, at godsejerne skal til at betale skatter. Det andet er digteren Heinrichs (Christian Friedel) længsel efter døden. For først i døden er han sikker på at opnå kærlighed. Det kræver, at en kvinde vil følge med ham i døden. Han erklærer sin ’amour fou’ til sin kusine, som afviser ham, da hun skal giftes med en fransk mand. Heinrich tigger og bønfalder sin kusine, om at opfylde sit ønske og tage imod hans kærlighedserklæring. Det gør hun ikke. Han beslutter at gå videre med sin kærlighedserklæring til Henriette, som har fået diagnoseret en uhelbredelig sygdom. Lægerne kan ikke finde ud af, hvad hun fejler. Hun ved blot, at hun er syg og ikke har længe igen ifølge lægerne.

Formen i Amour fou er gennemført og indholdet dæmpet. Kærligheden og weltschmerz er den røde ledetråd filmen igennem. Desværre bliver det politiske spil og oprørske tanker ikke udfoldet, men blot berørt.

Titel: Amour fou
Original Titel: Amour fou
Premieredato: 30. juli 2015
Instruktør: Jessica Hausner
Skuespillere: Birte Schnöink, Christian Friedel, Steohan Grossman, Sandra Hüller, Holger Handtke, Barbara Schnitzler, Alissa Wims, Peter Jordan, Katharina Schüttler, Gustav Peter Wöhler, Marc Bischoff
Spilletid: 96 min.
Selskab: Øst for Paradis 2015
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...