Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

Kagekampen
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

An Inconvenient Sequel – Truth to Power

28. august 2018 af Carsten Skov

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

An Inconvenient Sequel – Truth to Power billede

Al Gores hjerte brænder utvivlsomt for at sætte ind mod klimaforandringer og for at udvirke et retningsskift i klimapolitikken i USA såvel som globalt. An Inconvenient Sequel – Truth to Power viser, hvor grelt det står til mange steder i verden og peger på 10 konkrete måder at påvirke klimadebatten på. Men har filmen samtidig bevaret nogle af de kvaliteter, der sikrede en Oscar til forgængeren for bedste dokumentarfilm i 2007?

Filmen er indiskutabelt båret af en ildsjæl, der har eller skaber kontakter verden over og han taler stadig med stor tyngde, blandt andet Climate Reality Leadership, som han har taget initiativ til.

Man ser flotte billeder af et solbeskinnet Grønland, hvor isen i den grad er trængt tilbage. Man ser dramatiske billeder fra Miami Beach, hvor vandet står højt i gaderne uden at det er forårsaget af en tsunami. Man ser er tragiske billeder fra Syrien, hvor tørke – sammen med borgerkrigslignende tilstande – har gjort 2 millioner mennesker til flygtninge. Budskabet står med andre ord klart og skarpt.

Når jeg ikke bare jubler og rækker armene i vejret over filmen og den budskaber – som jeg helt klart sympati for – så skyldes det, at den sine steder handler lige en tand for meget om Al Gore, hans samtaler med og indsats over for politiske ledere – og ikke mindst om hans bestræbelser på fortsat at drage nytte af den prestige, der blandt andet følger af at have været Bill Clintons vicepræsident i 8 år.

Det er dog et forsonende træk, at han formår at tiltrække hundrede- hvis ikke tusindvis af entusiastiske unge til føromtalte Climate Reality Leadership. Det er desuden en vigtigt klimapolitisk resultat, at formår at skabe konsensus med Indien på klimatopmødet i Paris i 2016 – så landet bevæger sig væk fra planlagte investeringer i 400 kulkraftværker, der skulle dække Indiens stærkt stigende energibehov.

Der er referencer til det præsidentvalg, som Gore tabte i 2000. Der er beherskede om end ganske tydelige antydninger af, at USA med Trump som præsident bevæger sig i en klimapolitisk gal retning. Så Al nødvendigheden af at følge Gores anbefalinger til handling her og nu står som sådan lysende klart.

Jeg er blot ikke overbevist om, at filmen, der højt og tydeligt taler til klimasynspunkter jeg deler, er en god dokumentarfilm.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: An Inconvenient Sequel – Truth to Power
Original Titel: An Inconvenient Sequel – Truth to Power
Premieredato: 28. august 2018
Instruktør: Bonni Cohen, Jon Shenk
Skuespillere: Al Gore, George W, Bush, Bill Clinton, Laurent Fabius, Karenna Gore
Spilletid: 98 min.
Selskab: Paramount
Genre: Dokumentar
Link: http://aninconvenientsequel.com/


banner
Overskrift Højre Block
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
Reminiscence
Escape Room: No ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...