Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Angel Has Fallen

22. august 2019 af Peter Kruse Dam Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Angel Has Fallen billede

Gerard Butler og Nick Nolte er begge glimrende i denne underholdende 3'er, der byder på fine actionsekvenser og en stærkere, omend til tider stadig lidt fjollet, historie.

I "Angel Has Fallen" følger vi igen Secret Service agenten Mike Banning, der er ansvarlig for at beskytte hans gode ven, Alan Trumball, som er USA's præsident. Efter et koordineret droneangreb sender præsidenten i koma, peger alle beviser på Mike, der bliver nødt til at undslippe for at bevise sin uskyld. Dermed starter en stor national menneskejagt, hvor tiden er Bannings største fjende.

Både Morgan Freeman og Gerard Butler er begge med til at trække filmen op på et overordnet underholdende nivaue. Morgan Freeman har jo gang på gang vist at hvis man vil have en skuespiller til at spille autoritet, så ringer man til ham. Gerard Butler giver den oven i købet som nervøst pillevrag i form af den ellers så machoagtige Banning, og det klæder karakteren at vise sårbarhed på den måde. Bedst er dog Nick Nolte, der giver den som paranoid krigsveteran, som har en tæt relation til Banning. Han tilfører tilmed filmen lige dele humor og alvor.

Filmens actionsekvenser er også fine, dog er kameraarbejdet, som i så mange andre actionfilm alt for kaotisk i mange scener. Derudover halter CGI-effekterne også, hvilket er lidt pinligt, når der er tale om en Hollywood produktion i millionklassen. Filmen minder desuden ret meget om klassikeren "Flygtningen" med Harrison Ford, men hvor den film havde Oscarpotentiale, har "Angel Has Fallen" det næppe. Den er heller ikke helt så subtil, når det kommer til politiske kommentarer, som når en karakter nærmest udbryder direkte igennem den fjerde væg, at russerne jo også havde noget at gøre med det amerikanske valg.

"Angek Has Fallen" er dog den klart bedste i franchisen, og er glimrende underholdning, hvis man har brug for et skud adrenalin, når efteråret så småt nærmer sig.

Titel: Angel Has Fallen
Original Titel: Angel Has Fallen
Premieredato: 22. august 2019
Instruktør: Ric Roman Waugh
Skuespillere: Gerard Butler, Morgan Freeman, Tim Blake Nelson, Lance Reddick, Nick Nolte
Spilletid: 120 min.
Selskab: Nordisk Film, 2019
Genre: Action , Drama
Link: https://www.nfbio.dk/film/angelhasfallen
banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...