Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Austenland

21. august 2014 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Austenland billede

”I love Darcy”

Tilbage til fortiden
Jane Hayes (Keri Russell) er en af verdens største Jane Austen fans og efter endnu et mislykkedes kærlighedsforhold, hæver hun sin opsparing og drager til England til Austenland, en forlystelsespark for hardcore Jane Austen fans. Stedet bliver drevet af Mrs. Wattlesbrook (Jane Seymour) og her bliver livet levet i nyklassicistisk stil med periodekjoler, gammeldags Austen-inspirerede navne og med ægte adelige manerer som taget ud af romanen ”Fornuft og følelse” (1881).

Her finder Jane ud af, at hun kun har råd til kobber-pakken til opholdet, hvor andre på stedet har platinpakken. For eksempel den overvægtige dame, Miss Elizabeth Charming (Jennifer Coolidge), som ved Jane hurtigt stifter en venligt bekendtskab med. Jane bliver derfor behandler med betydelig mindre respekt, end stedets øvrige gæster. Dog ikke helt af chaufføren Martin (Bret McKenzie) og Mr. Henry Nobley (J. J. Feild), med hvem hun begge indleder et flirtende og romantisk forhold med. Men hvor er grænsen for, hvad der er ægte følelser og hvad der er skuespil i Austenlands nørdede tidslomme? Derved kommer Janes følelser for alvor på prøve.

Austen-galehus
Jane Hayes og alle de andre på Austenland er ikke bare Austin-fan eller entuiaster, men nærmere besatte og afhængige af Jane Austen. Alle på stedet skal leve som i en Austen roman, og man risikerer at blive sendt hjem, hvis man ikke holder sig til skikke og regler.

Beboerne spiller et skuespil, men når følelserne får friløb, kan det være svært at skelne mellem hvornår folk har oprigtige følelser for en, eller hvornår de spiller spillet i eventyrlandet Austenland.

En flad stang dynamit
Jerusha Hess skrev manuskriptet til kultfilmen Napoleon Dynamite (2004), Nacho Libre (2006) og Gentlemen Broncos (2009) sammen sin mand, instruktøren til filmene, Jared Hess. Austenland er Jerushas debutfilm som instruktør og viser at hun i virkeligheden ligger langt fra sin husbond originale og kreative idéer.

Austenland mangler i den grad originalitet, samt den skøre og sorte humor, som man fandt i for eksempel Napoleon Dynamite. Humoren i filmen er i stedet sød, artig og meget ligefrem uden kant. Det er sådan en slags film, der sandsynligvis var langt sjovere at lave, end for os andre at kigge på bagefter. Idet filmen foregår i nutiden, men i nyklassicistiske omgivelser, bliver skuespillet meget karikeret og desværre ærgerlig usjov. De Austen-besatte personer, som lejer gammeldags i nutiden med høflighed, manerer, pomp og pragt, er afspejlet alt for overdrevet.

Men det kan være filmen vil finde et publikum blandt romantiske anlagte personer eller Jane Austen fans. Vi andre må vist lede videre efter noget mere komisk anlagt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Austenland
Original Titel: Austenland
Premieredato: 21. juli 2014
Instruktør: Jerusha Hess
Skuespillere: Keri Russell, JJ Feild, Jennifer Coolidge, Bret McKenzie, James Callis, Georgia King, Jane Seymour
Spilletid: 97 min.
Selskab: Universal Pictures, Sony, 2014
Genre: Drama , Humor
Link: http://sonyclassics.com/austenland/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...