Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Av Sikke en Strømer

20. juni 2007 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Av Sikke en Strømer billede

Denne politimand bærer ikke pistoler, han har nok i sine bare næver.

Fire film med strømeren “Flatfoot” som gennemgående figur, spillet af Bud Spencer, og den nu afdøde italienske B-films instruktør Steno aka Stefano Vanzina (nogen steder krediteret som Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini) i instruktørstolen er udkommet på dansk dvd. Vi på On-Z tager et kig på alle 4 og manden i den altdominerende hovedrolle – Bud Spencer.

Flatfoot – del 1

Røveri, mord, vold, afpresning, prostitution du kan selv vælge - i tyve års trofast tjeneste i mordafdelingen har “Flatfoot” arbejdet med det. Hele hans indsats er foregået uden brug af skydevåben, grundet et uheld tidligt i hans karriere. “Flatfoot” tror på, at den rå kraft i hans næver er ligeså effektivt som et våben. Men det er dog disse næver, der giver ham problemer da han opdager en gangsterliga der sælger stoffer til børn. Hans chefer tror ikke på ham og han må forlade tjenesten. Han beslutter nu, at han selv vil tage affære og starter en bandekrig, der får tredivernes Chicago til at ligne en udflugt med søndagsskolen.

Bud Spencer = Altid garanti for øretæver

Hvis man er vokset op i 70’erne og start 80’erne kan man ikke undgå at have stødt på makkerparret Bud Spencer og Terrence Hill, som stod for den ene slå på tæven film efter den anden. Enten var de politifolk eller så var de buddies i det vilde vesten. Fælles for alle filmene var at de havde en spinkel handling, som mere eller mindre kun skulle danne grundlag for at starte mindre eller større slagsmål. Men hvor Eastwood og fx Franco Nero brugte sin skyder i til tider temmelig blodige spagetti westerns, var disse film løsslupne ublodige komedier med næverne og kæften, som deres foretrukne våben. En knyttet næve med hammersalg i hovedet blev hans signatur, ligesom de stadigt større og større våben blev det i diverse Bronson/Eastwood politi/selvtægts film, som også var meget populære i denne perioden.

Den skøre humor a la stumfilm og ikke mindst, at de var ublodige, gjorde filmene meget mere familie venlige, når familien skulle i biffen og ikke lige skulle se en Dirch Passer film. Ligesom Dirch, lavede Bud masser af film, men høstede aldrig rigtig anerkendelse for skuespil i den fine ende og i midt 80’erne trak han sig tilbage fra filmens verden og begyndte at lave tv. Her havde han bl.a. succes med tv-serien ”Ekstralarge” og men også som skribent og producer på flere mindre projekter.

Den eneste udmærkelse han har fået er, at han 2 gange, i 1990 og 1996, har modtaget François Truffaut Award ved Giffoni Film Festivalen, som er en Italiensk festival med primært fokus på børne- og ungdomsfilm.

Bud Spencer – faktisk en alsidig herre

Carlo Pedersoli er faktisk hans rigtige navn, men han ændrede det som en hyldest til hans favorit øl Budweiser og skuespiller Spencer Tracy.

Gennem sit liv har Spencer kunne sætte flere titler end blot skuespiller på sit visitkort.

Før han blev skuespiller var han en meget aktiv svømmer og stillede op for Italien flere gange ved De Olympiske Lege dels som svømmer, men også i vandpolo.

Ligesom andre stjerne som fx John Travolta og Tom Cruise har Spencer lov til at kalde sig pilot og har lov til både at flyve almindelig fly og helikopter og havde i 80’erne et transport selskab kaldet Mistral Air, men han mistede dog hurtigt interessen og kastede sig over den stigende interesse for børnetøj, som han tjente ganske godt på.

Familiefar er også en af dem. I 1960 giftede Spencer sig med Maria Amato 1960 som han har 3 børn med, Giuseppe (født i 1961), Christine (født i 1962) og Diamante (født i 1972).

Senest har Spencer også været aktiv i politik, men det er både en mindre heldig og helt anden historie, som du må have til gode.

Bud Spencer og Terrence Hill

Dette makkerpar både på og udenfor det hvide lærred lavede hele 19 film sammen og faktisk er det sådan, at du nu næste kan opleve dem alle på dansk dvd, for On Air Video har udsendt ganske mange af dem på dvd.

Ekstra Materiale

Intet, så det er hurtig beskrevet !

Lyd og Billede

Lyden er i mono og ikke vild spændende og værd at bruge spalteplads på.

Billedet er langtfra referencekvalitet, selvom den er klart bedre min gamle VHS-kopi. Filmen vises i 1.85:1, selvom den oprindelig var i 2.35:1 og hvorfor nu det ? - så kunne man jo ligeså godt have udsendt en fullscreen pan and scan udgave, men eftersom der stort set næsten ikke laves almindelige 4:3 fjernsyn længere, men istedet skærme i 16:9 format, må vi nok ruster os på at 16:9 eller noget at det som kommer tættest på, som her 1.85:1, er det nye ”fullscreen” format.

Billederne til denne og de øvrige anmeldelser er dog taget fra en VHS kopi, da jeg ikke pt. har mulighed for at lave billeder fra dvderne på min computer.

Konklusion

Endnu engang hiver On Air Video fat i en serie af film, som det virker som om de øvrige selskaber er for fine til at sende ud, eller så er det fordi de måske skønner at den type hører en anden tid til.

70’erne og starten af 80’erne bød på masser af politifilm både fra USA og Europa. Nogle af disse var en blodig omgang med intriger, stygge mord og snedige plots, mens andre som denne, var mere løsslupne, skøre og sjove. Det gjorde, at disse meget hurtigt blev meget populære, da de kunne ses af alle uanset alder og køn.

Om de er gode eller dårlige vil jeg derfor sige, at det må være op til den enkeltes smag, humør og temperament og dem vil jeg ikke lægge mig ud med. Sæt nu jeg skriver/siger noget, som gør at jeg ender med en ordentlig omgang øretæver :o).

Filmen er venligst stillet til rådighed af: On Air Video.

Titel: Av Sikke En Strømer
Original Titel: Piedone lo sbirro
Premieredato: 22. marts 2007
Instruktør: Steno aka Stefano Vanzina aka Stefano Vanzina eller Stefano Vanzini
Skuespillere: Bud Spencer, Adalberto Maria Merli, Raymond Pellegrin, Juliette Mayniel, Mario Pilar, Enzo Cannavale, Angelo Infanti, Jho Jhenkins, mange andre.
Spilletid: 103 min.
Selskab: Mondial te.fi., On Air Video, 1973 (På dansk dvd 2007)
Genre: Krimi
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer
Billederne er taget fra en gammel VHS kopi, da jeg pt. ikke kan lave sceenshots på min PC, men jeg ikke ville snyde jer for lidt billeder.
Billederne er taget fra en gammel VHS kopi, da jeg pt. ikke kan lave sceenshots på min PC, men jeg ikke ville snyde jer for lidt billeder.
Meget modsat slanke Franske Jean-Poul Belmondo, der også lavede politifilm i 70’erne, er han måske ikke den typiske rollemodel, men populær det var han.
Meget modsat slanke Franske Jean-Poul Belmondo, der også lavede politifilm i 70’erne, er han måske ikke den typiske rollemodel, men populær det var han.
Endnu et billede som måske kan lede tankerne hen på en anden politimand fra 70’erne Harry Callahan, der heller ikke var så populær hos sine egne kollegaer.
Endnu et billede som måske kan lede tankerne hen på en anden politimand fra 70’erne Harry Callahan, der heller ikke var så populær hos sine egne kollegaer.


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...