Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Babas Biler (Leje-DVD)

23. oktober 2006 af Jesper Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Babas Biler (Leje-DVD) billede

Overbefolket af papirtynde karakterer i et enormt rodet manuskript

Hvis Babas Bilar er kendetegnende for kvaliteten, når svenskerne vil lave skæv actionkomedie, så burde vi af ren og skær venlighed måske overveje at låne den humoristiske del af Anders Thomas Jensens kreativitet ud til vort kære broderfolk.

For denne svenske bagatel savner alt det, kære Hr. Jensen har begejstret os med i efterhånden et tiår. Her mangler bid i de afgørende punchlines; her mangler overbevisende absurditet og her mangler frem for alt en koncentreret og fokuseret persontegning.

I sidstnævnte ligger Babas Bilar’s største problem. Filmens blot 80 minutter lange spilletid er overbefolket med overgearede svenske udskud, der alle er så uigennemtænkte, at et kort visit fra en vaskeægte nordmand – der mener at Sveriges højeste bjerg i virkeligheden ligger i Norge, og at Henry Ford i virkeligheden hed Henry Fjord og var nordmand – ingen problemer har med at tage prisen for filmens komiske højdepunkt.

Andreas Wilson – der i 2002 imponerede stort som hovedrolleindehaver i den fremragende Ondskab – spiller her Jojo. En ung mand, der sammen med sin søde kæreste, Anso (Sara Sommerfeld), forsøger at få en tålelig tilværelse op at køre i et afsides beliggende landsbysamfund i Sverige. Der opstår imidlertid akut krise i kærligheden, da Jojo bruger parrets opsparede penge til at opgradere sin Cadillac.

Så han må tage arbejde hos svigerfar, Baba, hvis aktiviteter ikke altid er lige lovlige. Og snart har Jojo og Baba videresolgt den russiske gangster, Ivans, Cadillac – dog uden lige at spørge Ivan om lov.

Der er måske nok hentet inspiration i Coen-brødrenes storhit, Fargo. Men hvor denne imponerer ved et skævt genremiks, så ender Babas Bilar stort set udelukkende som en komedie. Instruktør og manuskriptforfatter, Rafael Edholm – jo, det var sørme da ham, der spille Sonny i Den eneste ene – kaster den ene papirtynde karakter efter den anden ind i et enormt rodet manuskript. Det er ikke altid lige tydeligt, hvad de skal gøre godt for i filmen – ud over selvgølgelig at understrege, at sikke dog en pine vor helt, Jojo, er havnet i.

Som Jojo har Andreas Wilson ingen reel mulighed for at begejstre for alvor. Men sammen med Sara Sommerfeld som kæresten Anso er han trods alt den eneste, der ikke fører sin tynde figur ud på et komplet overgearet overdrev.

Skal det være overdrevet – og skal det være svensk – så er der langt mere charme i Josef Fares action-folkekomedie, Kopps fra 2003. Og ellers så lad os få sejlet Anders Thomas over sundet – hvis svenskerne så til gengæld lover ikke at gøre sig gode i EM-kvalifikationen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Babas Biler (Leje-DVD)
Original Titel: Babas Bilar
Premieredato: 5. september 2006
Instruktør: Rafael Edholm
Skuespillere: Andreas Wilson, Sara Sommerfeld, Hassan Brijany, Georgi Staykov
Spilletid: 82 min.
Selskab: Nordisk Filmproduktion
Genre: Humor




banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...